עוגת שמרים מהממת במלית קרם וניל גבינה ותותים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת שמרים נהדרת במלית של קרם וניל פטיסייר עשיר בגבינה ובשילוב נהדר של תותים.

אם רוצים ממש לפנק בשבת מכינים את העוגה הזו.

רכה ונהדרת שנשארת עסיסית גם לאחר יום .

הגבינה והקרם מעניקים לחות נהדרת לבצק והתותים הם שילוב חמצמץ שמתאים בול לקרם העשיר.

כשתגמר עונת התותים , תוכלו להחליף בצימוקים או בפירות יער קפואים ,אוכמניות וכו’.

וטיפ ממני – כרגע כשיש תותים במחיר מעולה בשוק ,

אני מכניסה תותים טריים לפריזר. פשוט שוטפת היטב , מיבשת ומאפסנת בקופסא בפריזר – מצויין לימות הקיץ ומעולה באפייה.

המצרכים ל- 2 עוגות גדולות

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

רבע כוס סוכר

כפית מלח

ביצה

100 גר’ חמאה רכה או 1/3 כוס שמן

גרידה של לימון

מעט וניל

כוס ורבע חלב או מים

להכנת קרם וניל –

2 כוסות חלב

ביצה +חלמון

כפית וניל איכותית – תמצית או מחית/ 3 שקיות סוכר וניל

3 כפות קורנפלור

1/2 כוס סוכר

250 גר’ גבינה לבנה (אריזה אחת )+2 כפות סוכר +גרידה של לימון

חופן נדיב תותים טריים חתוכים לרבעים

מכינים –  תבנית אינגליש קייק של חלה(יותר גדולה מתבנית אינגליש רגילה )

 מרופדת בנייר אפייה.

אופן ההכנה –

  • מניחים ברבע כוס מהנוזלים – כפית סוכר וכף שמרים . משאירים כמה דקות עד שהתערובת תופחת בכוס.
  • בקערת המיקסר מנפים את הקמח,סוכר משלבים את השמרים ,ביצה ומעט מהנוזלים ומתחילים בלישה. תוך כדי מוסיפים את החמאה ושאר המרכיבים .
  • לשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק מעט דביק.
  • מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה.

בינתיים מכינים קרם וניל – הכמות למילוי 2 העוגות.

  • מחממים כוס וחצי חלב עם הסוכר והוניל.
  • בקערה נוספת טורפים את החלב והקורנפלור ומשלבים את הביצים וטורפים לתערובת אחידה.
  • מעבירים מעט מהחלב החם לתערובת הביצים להשוואת טמפרטורה . ואז מוסיפים בהדרגה לתוך החלב.
  • ממשיכים כל הזמן לערבב את התערובת עד שהיא מסמיכה לדרגה של קרם פטיסייר.
  • מקררים היטב את הקרם.
  • מערבבים גבינה לבנה עם סוכר וגרידה של לימון.
  • משלבים לתוך הקרם את הגבינה הלבנה . מערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות

מחלקים בצק ל- 2

  • מרדדים למלבן גדול ודק.
  • מורחים מחצית מהמילוי.
  • מפזרים מעל את התותים הטריים.
  • חותכים לרצועות ומגלגלים לשבלול. מניחים בתבנית צמודים זה לזו.
  • מניחים להתפחה במקום חמים כשעה.

  • מכינים לאפייה של כ- חצי שעה עד 40 דקות – עד שרואים שהמאפה מזהיב יפה.

לוחצים לצפייה בסירטון כאן

ועד שעונת התותים לא תגמר, אני אשתף במתכונים עם תותים ,

כי אני ממש אוהבת אותם בקינוחים שלי !

כנסו כאן לכל המתכונים והרעיונות עם תותים –

מתכונים עם תותים 

אוהבים עוגות שמרים ? –

 קבלו מתכונים לכל עוגות השמרים שלי 

 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments