עוגת אגוזים נוסטלגית – 4 מצרכים בלבד !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת אגוזים נוסטלגית כזו אתם חייבים לפחות פעם אחת להכין בפסח.

(גם אחרי פסח היא נהדרת ! )

עוגה עתיקה ותמיד טעימה, אוורירית ורכה פשוט נהדרת.

את העוגה הכינה כלתי רותם המוכשרת –

המתכון של סבתא תמי עובר במשפחה של רותם כבר 50 שנה,

ואין פסח שלא מכינים אותו.

עוגת טורט לייקח אגוזים שמכינים מ- 4 מצרכים בלבד !  ללא שמן או חמאה.

אפשר להשאיר אותה ללא ציפויים וגם כך היא טעימה,או לקשט אותה בקצפת.

ורותם הוסיפה גם שוקולד מומס מעל הקצפת .

ביס נהדר וטעים

כל כך קלה להכנה וכמה שהיא טעימה

המצרכים- תבנית עגולה קפיצית 24-26

4 ביצים

כוס סוכר

150 גר’ אגוזים קצוצים חלק גס

1/3 כוס קמח רגיל/ קמח מצה בפסח

ציפוי –

250 מ”ל שמנת להקצפה 38% /אפשר פרווה +2 כפות סוכר

מקציפים לקצפת יציבה

100 גר’ שוקולד מריר – 2 כפות חלב +כף חמאה/נטורינה- ממיסים במיקרו

אופן ההכנה-

  • בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
  • מורידים מהירות הכי איטית ומוסיפים בהדרגה את החלמונים ואחר כך האגוזים עם הקמח .
  • מקפלים לתערובת אחידה וחלקה.
  • מעבירים לתבנית קפיצית עגולה ומכניסים לאפייה של כ- 30-40 דקות 180 מעלות  עד שהעוגה יציבה במרכזה.
  • לאחר שהעוגה התקררה מכינים קרם קצפת ומצפים את העוגה .
  • מעל הקצפת מצפים בקרם השוקולד.

עוגת אגוזים נוסטלגית – רוצו להכין !

 

כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח 

מצטרפים כאן

לקבוצת הווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
לימור
11 months ago

שלום, במה אפשר להחליף את החמאה/נטורינה בציפוי השוקולד?
תודה, חג שמח