הכנתי השבוע סלק חסה בשילוב עם סלק .
סלט נהדר וטעים בשילוב מרכיבים מאוד מתאים שיוצר סלט שיתאים לכם ממש יפה לשולחן השבועות.
אני מאוד אוהבת סלק .
כדי לקבל סלק מבושל שמכיל בתוכו את כל הטעמים ,השיטה הטובה ביותר היא אפיית הסלק בתנור. חוץ מזה שהסלק הוא סופר פוד אמיתי – הירק הבריא ביותר עם מרכיבים תזונתיים מעולים.
אז כשאני מפעילה את התנור לאפייה של עוגה או תבנית עוף .
אני עוטפת סלקים בנייר כסף ומכניסה לאפייה.
הסלט הכי פשוט זה פשוט לחתוך את הסלק לקוביות , לסחוט מיץ לימון עם קצת מלח ויש לכם סלט מעולה שילווה כל ארוחה.
המרכיבים כאן לסלט לא גדול
תוכלו להכפיל כמות להרבה אורחים
כנסו כאן ותוכלו לראות הכנת הסלט
מצרכים-
חסה לבבות אחת
סלק אחד גדול אפוי
אגס- לא בשל מידי /אפשר תפוח סמיט
50 גר’ גבינה עיזים/פטה או בולגרית או גבינה כחולה
2 כפות גרעיני חמניות/דלעת
כ- 3 כפות שמן זית
כ- 2 כפות חומץ בלסמי
מלח גס
מיץ מחצי לימון
חופן בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה –
קולפים את הסלק וחותכים לקוביות . סוחטים חצי לימון ומערבבים עם רבע כפית מלח.
חותכים את האגס לפרוסות , מטפטפים טיפות לימון כדי שלא ישחיר.
מסדרים קרעי חסה בתחתית צלחת הגשה יפה.
מסדרים סביב פרוסות האגס
מניחים את קוביות הסלק במרכז.
מפזרים גרעיני חמנייה . גבינה מפוררת ובצל ירוק.
מזלפים שמן זית לימון ,מעט מלח גס וחומץ בלסמי.
מגישים לאורחים .
סלט יפייפה צבעוני ומאוד טעים.
חוברת המתכונים לשבועות
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
אני מקווה שתסלחי לי אם אני לא אחכה לשבועות 🙂
אני מתכוונת להכין את הסלט הזה כבר לסוף השבוע הזה. במיוחד שיש עכשיו סלקים צבעוניים.
יופיייייייי של סלט!
תודה