רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
סוף עונת התפוזים – וזה המתכון לעוגת אינגליש קייק מנצחת
בסוף עונת התפוזים אני תמיד מכינה לי כמה צנצנות של תפוזים מסוכרים ,ריבת קליפות תפוז , גרידה מתפוז ואפילו מקפיאה כמה תפוזים שלמים ,שיהיה לי תמיד זמין גם בעונת החורף.
אני כמובן דואגת שהתפוזים יהיו בלדי מהעצים .
אז אם יש לכם עדיין תפוזים טריים – זה הזמן להכין קליפות תפוזים עם סוכר.
ואחר כך לאפות עוגת אינגליש קייק מהממת.
אני משתמשת בזה לתבל עוגיות ועוגות לאורך כל השנה .
המתכון לעוגת אינגליש קייק בטעם של פעם עם קליפות תפוזים מסוכרות
זה כל כך טעים – לכל אלה שאוהבים ממליצה להכין.
איך מכינים קליפות תפוזים מסוכרות –
קולפים את החלק החיצוני של התפוזים 3-4 תפוזים אפשר תמיד יותר
להשתדל כמה שיותר דק בלי הרבה מהחלק הלבן.
מרתיחים את הקליפות 2 פעמים במים רותחים כל פעם 5 דקות ואחר כך מסננים .
בסיר אחר מרתיחים 2 כוסות סוכר עם כוס וחצי מים ומבשלים לסירופ
מכניסים את הקליפות לסיר ונותנים לזה להתבשל על אש נמוכה עד שממש לא נשארים נוזלים.
מוציאים מקררים .
אפשר לחתוך לקוביות או להשאיר רצועות .
שמים בצנצנת מעוקרת כמו ריבה .
שומרים בקירור.
המצרכים –
2 ביצים
חצי כוס שמן
שקית סוכר וניל
קורט מלח
חצי כוס סוכר
כוס קמח תופח
חצי כוס מיץ תפוזים
כרבע כוס קליפות תפוזים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות
+ כף גדושה קמח
אופן ההכנה –
לחמם את התנור 175 מעלות
מערבבים בקערה או במיקסר את הביצים עם הסוכר .
מוסיפים בהדרגה את כל המרכיבים לפי הסדר מלבד קליפות התפוזים .
לאחר שמתקבלת תערובת חלקה , מערבבים פנימה את קליפות התפוזים בקיפול עדין לתוך התערובת.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק הסטנדרטית
אפייה 175 מעלות עד שהעוגה יציבה במרכז
כ- 40 דקות .
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !