מתכון קל לקיש בצל ופטריות שאין מצב שלא תכינו אותו

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

תקראו לזה פשטידה או קיש זו אחת הטעימות שהכנתי .

אני מאודד אוהבת שילוב של פטריות ובצל.

בתוספת של כמה גבינות טובות ותיבול נכון ,יוצאת פשטידת קיש מהממת.

במקום לטרוח ולהכין בצק פריך לקיש ,אני אוהבת להשתמש לתחתית בבצק עלים דק וקראנצ’י.

בצק עלים מצונן של שמרית על בסיס שמן נמצא במקררים של הגבינות .

הוא לא קפוא !!!

זה הבצק היחיד שאני ממליצה עליו לתחתית של קישים ובכלל ,כל הבצקים האחרים , עבים מידי  ובעיקר מלאים במרגרינות.

תחתית בצק עלים עדין מעולה לקיש או פשטידה ובעיני הרבה יותר מוצלח מבצק פריך.

אז קדימה -חסכתי לכם זמן להכנת בצק.

רוב העבודה בפשטידה זה הטיגון של הבצל כל השאר קלי קלות .

תכינו תבנית ריבועית 25/25 או עגולה 24-26 או תבנית לפאי

להגיש קיש בשבועות זה אחד המאפים שמקשטים ביופי את השולחן

היא נחתכת יפה ובקלות .

המצרכים-

בצק עלים שמרית

4 בצלים קצוצים

סלסלה וחצי של פטריות טריות

50 גר’ חמאה

כוס חלב

גביע קוטג’

50 גר’ פטה כבשים/צפתית מפוררת

כוס גבינה צהובה גאודה או אחרת מגורדת

3 כפות גדושות קמח תופח -או קמח רגיל עם רבע כפית אבקת אפיה.

3 ביצים

אגוז מוסקט מגורר מעט

פלפל שחור

חצי כפית מלח או יותר תטעמו.את התערובת לפני

אופן ההכנה-

מכינים תבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת סביב היטב.

מתחילים בטיגון של הבצל.

הכי קל לקצוץ במעבד מזון.

מעבירים לסיר כמה דקות אידוי עד שנעלמים הנוזלים ואז מוסיפים את החמאה .

מטגנים לפחות 10 דקות .ואז מוסיפים פטריות פרוסות.

(משאירים 6 פרוסות יפות של פטריות לקישוט הפשטידה)

מטגנים עוד כ- 2 דקות מורידים מהאש ומקררים.

מעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

פותחים את בצק העלים. מעבירים לתבנית ומרפדים תחתית ודפנות.

אפשר לחתוך שאריות מיותרות. אני השתמשתי כמעט בכל הבצק.

מעבירים את תערובת הפשטידה מעל הבצק.

מקשטים בפטריות שהשארנו בצד.

מכניסים לתנור 180 מעלות כ- 50 דקות או עד שזהוב יפה

10 דקות לפני הסוף אני מורידה לתחתית של התנור שתהיה לי אפייה טובה גם לבצק שבתחתית.

חג שמח

יש לכם אינסטגרם ? 

מצטרפים עכשיו לעמוד שלי ועוקבים אחרי 

 

תכינו אותה היא מעולה!

 

חוברת המתכונים לשבועות 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments