מתכון לחומוס בייתי מושלם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

איך מכינים חומוס בבית ? המדריך המלא להכנה !

החומוס הוא הסלט האהוב ביותר שיש, לפחות כאן בישראל.

חומוס נחשב למזון סופר-פוד אולטימטיבי –

מזון המכיל ריכוז גבוה של רכיבי תזונה בריאים כמו-

סיבים תזונתיים, חלבון מן הצומח, ויטמינים מקבוצת B ,חומצה פולית, ברזל,סידן,מגנזיום ואשלגן.

לפי דעת התזונאים ,

שילוב המזונות האידיאלי לצריכת חלבון, במיוחד לצמחוניים וטבעונים ובכלל,

הוא כזה שכולל קטניות ודגנים. מבחינה הזו, השילוב שמציע ממרח החומוס, בין קטניה לדגנים – חומוס, שומשום 

בתוספת של לחם טוב עונה על הדרישות.

אידיאלי ומומלץ להכין חומוס בייתי  כמובן. 

חומוס מבושל , בתוספת טחינה גולמית ,מלח ולימון.

המתכון הבא הוא מתכון מנצח שאני מכינה כבר לא מעט שנים- 

משרים חצי קילו חומוס- ( גרגרי חומוס הכי קטנים או מזן הדס  ) כ- 24 שעות כשמחליפים את המים כמה פעמים .

מבשלים את החומוס במים כשלוש שעות או יותר עד לריכוך שהחומוס ממש נמס .

איך מכינים חומוס בייתי ?

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

הכנת החומוס-

2 כוסות חומוס מבושל 

כחצי כוס עד כוס טחינה גולמית ( תלוי בטעם שאתם אוהבים )

מיץ לימון סחוט- לפי טעם 3-4 כפות

מלח 

4 כפות שמן זית

מכניסים חומוס עם מעט מי בישול למעבד מזון, אפשר גם  בבלנדר ידני.

מוסיפים טחינה מיץ לימון ותבלינים. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים כדי להגיע לדרגת הסמיכות הרצויה.

להגשה –

מערבבים חופן גרגרי חומוס עם מעט כמון, פלפל שחור ופלפל צ’ילי. 

מכניסים למיקרו ל- 30 שניות 

מניחים בצלחת 2-3 כפות חומוס ומפזרים מעליהם את הגרגרים המתובלים,

 

מקשטים בשמן זית ופטרוזיליה קצוצה.

זה נפלא 🙂

גם טעים גם בריא !

חומוס עם פול –

מבשלים פול מצרי או ירוק מה שאוהבים – כשעתיים לפחות עד שהפול ממש רך.

מוסיפים תבלינים – כמון ופלפל שחור וכמובן מלח.

להגשה מסדרים צלחת יפה עם החומוס, מניחים במרכז את הפול , ביצה קשה עגבניות בצל ומה שאוהבים.

מנגבים ונהנים !

חומוס מסבחה או משוואשה –

כותשים שום מוסיפים כוס גרגרי חומוס, מיץ לימון, מלח ומעט טחינה – כתישה גסה

מגישים עם תטבילה – רוטב פלפלים חריף

מתכון לחומוס בייתי אסלי מעולה, הכי טעים שיש !

כנסו לעוד מתכונים עם חומוס 

כל מתכוני הסלטים שלי 

מתכונים טבעוניים

מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שי
6 years ago

האם אפשר להשתמש בחומוס של סנפרוסט ולחסוך את ההשרייה במיים והבישול הארוך?