מתכון לבצק הפריך המושלם במיוחד לפסח ! עשיר בקמח שקדים, ללא גלוטן
הכנתי בצק פריך נהדר ועשיר בשקדים והוא מעולה לכל העוגיות של פסח .
הוא ממש נמס לתוך הפה פשוט מעולה – הרכב חדש לבצק שהכנתי לפני כמה שנים מתכון ממש משופר.
העוגיות יצאו פשוט וואוו .
הבצק הוא גם ללא גלוטן כך שמתאים גם לכל ימות השנה למי שרגיש לגלוטן.
מכינים אותו בקלות.
עם הבצק הזה , אפשר להכין שלל עוגיות פריכות.
אז גם בפסח נהנים מעוגיות פריכות וטעימות.
ממליצה להשתמש במשקל – למי שאין, רשמתי גם בכוסות מדידה.
מהבצק הכנתי – עוגיות פרח עם ריבה, עוגיות אלפחורס, עוגיות רחת לוקום ,תחתית של בצק פריך לעוגה, עוגיות מגולגלות ועוד.
חוברת המתכונים לפסח
המצרכים-
200 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
חצי כוס אבקת סוכר
קורט מלח
2 ביצים
שקית סוכר וניל/כפית מחית וניל
כפית גדושה אבקת אפייה
250 גרם קמח שקדים (2 וחצי כוסות)
120 גרם – 3/4 כוס קורנפלור +כף
(אם לא משתמשים בקורנפלור אפשר להחליף לקמח תפוחי אדמה )
250 גרם קמח תפוחי אדמה (2 כוסות)
אני מוסיפה גם גרידה של לימון
אופן ההכנה –
מערבבת בקערה חמאה/נטורינה רכה עם א. סוכר וביצים.
מוסיפים את הקמחים ושאר המרכיבים ומערבבים עם המזלג או הכף.
הבצק טיפה דביק וזה בסדר.
הוא ללא גלוטן ומתנהג אחרת מבצק רגיל.
לאחר שהבצק חלק. מכסים את הקערה ומכניסים לקירור.
מומלץ לכמה שעות , שעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק ל- 2.
מקמחים היטב נייר אפייה עם קורנפלור.
מרדדים את הבצק וקורצים פרחים או איזה עוגיות שרוצים.
אפייה 170 מעלות כחצי שעה .עד שמזהיב ממש מעט.
לאחר קירור מכינים עוגיות סנדויץ עם ריבה, ממרח שוקולד, או אלפחורס עם ריבת חלב וקוקוס.
מה שתרצו .
בצק מעולה גם לתחתית עוגה.
כנסו כאן לסרטון
אפשר לשים שמן קוקוס במקום הנטורינה?
שלום, חיפשתי מתכון לבצק פריך ללא גלוטן הרבה זמן. מאוד שמחה שהעלית מתכון. אפשר במקום קמח תפוחי אדמה לשים קורנפלור? הכוונה להשתמש רק בקורנפלור. אם כן כמה? אני לא יכולה לצרוך קמח תפוחי אדמה בשל רגישות.
אשמח לתשובה זה מאוד יעזור לי. תודה!
אשמח לדעת גם.
ערב טוב. אפשר להמיר את החלק של הקורנפלור עם (עוד) קמח תפו”א?
כן