מרק ברוקולי חלבי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_7055

IMG_7079

 

 

החורף בעיצומו , ואין כמו מרק ביום חורפי וקר .

המרק שהכנתי מצוין כארוחת ערב מושלמת ומחממת,

או לאירוח בארוחות חלביות כמנת פתיחה.

 

הברוקולי בשיא העונה כעת ואני מאוד אוהבת אותו.

גם טעים וגם בריא.

 

הברוקולי  בעל ערך תזונתי גבוה –  עוד על סגולותיו של הברוקלי תוכלו לקרוא כאן 

מרק סמיך וטעים , ללא שמנת , בנגיעות של חמאה וחלב.

קל ופשוט להכנה.

 

מי שאוהב שמנת – אפשר לשלב למרק בסיום הבישול 

רבע כוס שמנת מתוקה.

 

 

המצרכים-

בצל גדול קצוץ אדום/רגיל

תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות

כרשה בינונית פרוסה

פרח ברוקולי גדול חתוך לפרחים קטנים (כ- 300 גר’)

כף חמאה כ- 20 גר’

כוס חלב

מים 

מלח, פלפל

קורט אגוז מוסקט

 

 

בסיר כבד מחממים את החמאה ומשלבים בצל וכרשה.

IMG_7042

לאחר כדקה משלבים את שאר הירקות.

IMG_7047

מערבבים היטב כ2-3 דקות ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.

מתבלים במלח,פלפל, ואגוז מוסקט.

 

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כחצי שעה.

טוחנים את המרק למחית חלקה, ומשלבים את החלב.

IMG_7048

מתקנים תיבול אם חסר -( מלח, פלפל)

מגישים  בתוספת לחם טוב או קרוטונים. 

IMG_7061

 

IMG_7055

 

IMG_7079

מרק מושלם !

 

IMG_7056

 

אפשר להכין את המרק בגירסה ללא חלב ושמנת – השתמשו במעט שמן זית במקום החמאה

כל מתכוני המרקים שלי 

 

 

 

אהבתם את המתכון ?

אשמח אם תשאירו תגובה כאן למטה 🙂

חזרה לעמוד הראשי 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments