מנה יפייפיה וטעימה – חובה לשולחן החג – מניפת צלי כתף בתנור

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

מנה יפייפיה וטעימה – חובה לשולחן החג – מניפת צלי כתף בתנור.

פרוסות צלי כתף רכות ונמסות בפה .

אין ארוחת חג אצלנו בלי צלי כתף .

תמיד יהיה על השולחן לצד כל המנות האחרות כי הוא קלאסה.

מכינה אותו כל פעם בטעם אחר , מוסיפה טעמים ,ירקות ,יין וכו…

יוצא רך טעים ועשיר .

תכינו סיר עם מכסה שאפשר לבשל איתו ואחר כך נכנס גם לתנור .

כל הסירי רוסטר למיניהם יעשו מעולה את העבודה ,כי אני גם מגישה אתם ככה לשולחן.

במידה ולא מתחברים ליין – אפשר לשים מים במקום.

עדיפות על נתח מספר 5 טרי – אך אפשר גם להשתמש בקפוא.

ממליצה לקרוא טוב את המתכון עד הסוף לפני שמתחילים !

תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם צלי כתף מושלם !

המצרכים-

נתח צלי כתף מספר 5 קילו וחצי עד 2 קילו.

3 בצלים גדולים פרוסים

4-5 שזיפים שחורים מיובשים

תפוחי אדמה 2-3

2 גזרים

סלסלת פטריות +בצל פרוס

5 שיני שום חתוכות דק

3 עלי דפנה

6 גרגירי פלפל אנגלי

3 כפות דבש/סילאן

יין אדום כ- 2 כוסות או יותר

פלפל שחור גרוס

חצי כפית קינמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

מלח

ענפי טימין חופן קטן

אופן ההכנה –

במידה ומשתמשים בנתח קפוא – להוציא את הנתח יום לפני למקרר שיפשיר לגמרי.

לשטוף ולייבש היטב.

אם הנתח גדול ולא נכנס בסיר אפשר לחתוך לחצי. מתבלים את הנתח במעט מלח ופלפל שחור גרוס.

מקמחים מכל הצדדים וצולים אותו בסיר עם מעט שמן זית .

להפוך לשני הצדדים כדי שיצלה היטב.

מוציאים הצידה.

מטגנים את הבצלים שיזהיבו היטב.

מוסיפים גם את השום ואת התבלינים, שזיפים והדבש

מניחים את הנתח במרכז.

מוסיפים את היין. וגם מים שיכסו 3/4 מהנתח.

במידה ולא אוהבים טעם חזק של יין ניתן להוסיף מים.

מכסים את המכסה ומבשלים שעה על אש נמוכה.

מידי פעם הופכים את הנתח.

מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר . בודקים אם חסר תיבול של המלח, ואם צריך תוסיפו.

לאחר מכן מכניסים לתנור 170 מעלות להמשך אפייה.

בערך עוד שעתיים. בודקים אם הנתח רך מספיק ואם לא משאירים עוד חצי שעה. לבדוק לגבי הנוזלים בדרך כלל לא חסר כי הירקות מגירים גם נוזלים ,אבל אם חסר תוסיפו קצת מים או יין.

לאחר שהתבשיל התקרר מוציאים את הנתחים מעבירים לכלי אחר. ומכניסים לקירור,גם את התבנית וגם את הנתחים של הצלי . כמה שעות או לילה.

בעזרת סכין חדה – פורסים את הנתח לפרוסות יפות , מסדרים במרכז התבנית יפה.

במחבת – מטגנים בצל להזהבה ומוסיפים פרוסות של פטריות, לאחר שהפטריות טוגנו היטב מוסיפים אותם לתוך התבשיל.

סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור לחצי שעה 170 מעלות  ,מגישים לשולחן

מנה נפלאה מושקעת וטעימה .

 

חג שמח ושנה מבורכת !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

חוברת מתכונים לראש השנה 

דף הפייסבוק של הקהילה שלי  – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי

בחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments