מוקפץ עוף אסייאתי עם ירקות העונה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מוקפץ עוף אני אוהבת במיוחד – ארוחה שלמה בסיר מלאה בירקות שמבושלים ממש מעט ועדיין אפשר לטעום את הטריות שלהם.

הכנתי השבוע מוקפץ כזה מוצלח עם ירקות טריים בהם שילבתי גם במיה ואפונת שלג טריים.

יצאה ארוחה טעימה פרשית ממש כיף לאכול,

כמו שאני אוהבת – מלא בירקות ואם אוכלים אותה בלי תוספת של פחמימה היא ממש ארוחה דיאטטית.

הטעמים אסייאתים כי זה הכי מתאים כאן.

המצרכים –

600-800 גר’ חזה עוף חתוך לרצועות

למישרה של העוף –

חלבון ביצה ,כף סויה,כף סילאן,כפית מיץ לימון, מלח,פלפל שחור,כף קורנפלור

לירקות- מכינים פרוסות דקות

בצל גדול פרוס גס

שן שום קצוצה

קולורבי

גזר

פלפל אדום

פלפל צהוב

פלפל ירוק חריף לפי טעם

קישוא

במיה טרייה 4-5 יחידות

אפונת שלג טרייה חופן (נקראת גם אפונה סינית)

3 כפות רוטב סויה

3 כפות רוטב טריאקי

2 כפות דבש/סילאן

כף מירין /חומץ אורז או לימון

2 בצלים ירוקים חתוכים גס

מוקפץ עוף אסייאתי עם ירקות העונה

אופן ההכנה –

מכינים את המישרה לעוף –

מערבבים ביצה + כף רוטב סויה+ כף סילאן +כף קורנפלור מעט פלפל שחור וכפית לימון.

מחממים ווק עם מעט שמן ומטגנים את רצועות העוף היטב .

מוציאים לצלחת הצידה וממשיכים לטגן את הירוקת

תחילה בצל ושום ואחר כך מכניסים את הירוקת בהדרגה – גזר ופלפלים קולורבי, ואחר כך את הקישוא הבמיה ואפונת השלג.

מקפיצים כמה דקות ומשלבים את הרוטבים ומעט מים.

משלבים פנימה גם את רצועות העוף המטוגנות ופרוסות הבצל הירוק עוד 1-2 דקות הקפצה,

טועמים אם יש מספיק מליחות ומתיקות ואפשר לתקן ולהוסיף מה שחסר.

מומלץ להגיש בתוספת אורז לבן או נודלס.

זה נפלא !

 

מי שעדיין לא עוקב – מוזמנים !!!

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments