לחם שיפון כפרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

12632898_1036542659739090_1010055548_o (1)

12596934_1036542846405738_2111589404_o (1)

לחם שיפון כפרי בקלי קלות

 

 

 

 

לחם כפרי אמיתי קראנצ’י ואורירי, פשוט חלום.

ואפשר להכין אותו לבד בבית .

הלחם יוצא אוורירי הודות להתפחות הרבות ואחוז נוזלים גבוה בבצק.

אפשר לשלב גם קמחים אחרים ותוספות אחרות כמו- זיתים, אגוזים,צימוקים ועוד.

בלחם שהכנתי שילבתי זירעי פישתן.

 

בואו להכין, מבטיחה לכם שתהנו 🙂

12632898_1036542659739090_1010055548_o (1)

 

 

המצרכים-

כוס וחצי קמח לחם (אם אין אפשר רגיל )

כוס וחצי קמח שיפון מלא

כוס קמח כפרי או כוסמין

3/4 כף שמרים יבשים (20 ג”ר טריים )

כף סוכר

כף שמן זית

כף  מלח

2-3 כפות זירעי פשתן  

1/2 2 כוסות מים 

לקימוח הלחם –

כפית סולת, 2-3 כפות קמח

 

הכנת הבצק-

ממיסים את השמרים ברבע כוס מים וכף סוכר. מניחים בצד להתפחה קלה.

מנפים את הקמחים לקערת המיקסר.

מוסיפים לקמחים את תערובת השמרים, וחלק מהמים ומתחילים בלישה, משלבים את

יתרת הנוזלים בהדרגה ואת השמן.

לאחר כ-8 דקות לישה משלבים גם את המלח. ממשיכים בלישה עוד כדקה.

הבצק יוצא דביק  .

12631258_1036543489739007_862064481_o

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.

מניחים להתפחה של כשעה וחצי.

 

לשים מעט את הבצק בידיים בתנועות קיפול, מעבירים לקערה , מכסים בניילון ומכניסים למקרר, לפחות 4 שעות, עדיף ללילה.

מוציאים את הבצק, 

12631132_1036543423072347_1302162619_o (1)

משלבים את התוספות לבצק – אני שילבתי זירעי פישתן. מטמיעים היטב בבצק.

IMG_0208

יוצרים כיכר לחם יפה .

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את הקמח והסולת לציפוי הלחם.

מעבירים את כיכר הלחם לתבנית ומצפים אותה בקמח.

מכסים בניילון לא הדוק ומתפיחים כשעה וחצי לפחות.

חצי שעה לפני סוף ההתפחה מדליקים את התנור לחום 240 מעלות

חורצים חתכים על גבי הלחם.

מכניסים לתנור, זורקים כוס קוביות קרח בתחתית התנור.

 

לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל- 220 מעלות לעוד 10 דקות.

ועוד 20-25 דקות בחום 190 מעלות.

 

מוציאים את הלחם מהתנור .

מתאפקים ומחכים שיתקרר לפני שחותכים 😉

12630806_1036542579739098_1039745710_o (1)

12596934_1036542846405738_2111589404_o (1)

12596702_1036543346405688_189148576_o (1)

 

כל מתכוני הלחמים שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שיר
1 year ago

היי, אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח אחר?