לזניה מתכון – מתכון ללזניה ירקות צלויים מושלמת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

      מתכון ללזניה ירקות צלויים מושלמת

לזניה היא חלק משולחן החג שלנו בשבועות וגם במשך השנה, אני מכינה אותה לא מעט.

מאפה שכולם מאוד אוהבים – עשיר בירקות מסוגים שונים, רוטב עגבניות ,פסטו, וריח נפלא של בזיליקום טרי .

ההכנה של לזניה היא מאוד פשוטה בפרט כשמשתמשים בעלי לזניה מוכנים .

הלזניה שהכנתי כאן היא לזניה צמחונית וגם טבעונית – הכנתי אותה פרווה ללא מוצרי חלב.

בין האורחים שלי יש אחד אלרגי לחלב וגם טבעונים , מפנקת גם אותם !

הכנתי לזניה מלאה בירקות שניצלו לפני כן בתנור וקיבלו טעם מעולה.

בין השכבות רוטב עגבניות ופסטו וכמובן רוטב בשמל שעוזר לקשור את הלזניה ונותן המון טעם.

הלזניה היא פרווה ולכן יכולה לשמש בכיף כחלק מארוחות השבת כמנה משובחת ביותר !

אם רוצים להפוך את הלזניה לחלבית – הוראות בסוף המתכון למטה.

 

שלבי ההכנה של הלזניה-

  • הכנת הירקות – צולים את הירקות בתנור
  • מטגנים בצל ופטריות
  • מכינים רוטב בשמל עשיר ומתובל
  • מרכיבים את המנה

 

איך מכינים לזניה צמחונית עם המון ירקות צלויים פרווה טבעונית ?

המצרכים –

2 קישואים קלופים חתוכים לפרוסות

2 בטטות בינוניות פרוסות

2 חצילים פרוסים

סלסלת פטריות טריות

2 בצלים פרוסים

3 עגבניות

צרור עלי בזיליקום טרי

מעט אורגנו יבש

מלח פלפל שחור

צנצנת אחת רוטב עגבניות מוכן (אפשר להכין רוטב עגבניות – מתכון למטה)

3-4 כפות רוטב פסטו (מתכון לפסטו )

  • כדאי להוסיף בין השכבות חופן גבינה צהובה,פרמזן/מוצרלה טבעונית

לוחצים כאן להרשמה ומקבלים מתכוני שבועות ישירות למייל !

לרוטב בשמל –

1/4 כוס שמן זית (4-5 כפות)/ לחלבי – 50 גר’ חמאה

3 כפות קמח

2 כפות קמח שקדים/או  כף קמח

כוס חלב שקדים/סויה/אורז/- לחלבי חלב רגיל

2 כוסות מים או יותר/חלב רגיל לחלבי

אריזה שמנת לבישול על בסיס אורז/שמנת צמחית/ לחלבי-  שמנת מתוקה

חופן בזיליקום טרי קצוץ

מלח, פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט מגורר

 

הכנת רוטב הבשמל-

מחממים את השמן בסיר על אש נמוכה משלבים את הקמחים ומערבבים היטב.

משלבים את החלב כוס מים ואת השמנת אורז.

ממשיכים לבשל והרוטב מתחיל להסמיך במהירות. מוסיפים עוד כוס מים.

מערבבים היטב .

מורידים מהאש.

משלבים את התבלינים.

 

הרוטב ממשיך להסמיך גם כשהוא מתקרר.

כדי לדלל אותו מוסיפים עוד מים רותחים  במידת הצורך.

 

הכנת הירקות-

מסדרים בתבניות של התנור את הירקות – קישואים, חצילים,בטטה עגבניות ובצל, מניחים על גבי נייר אפייה משומן ומזלפים שמן זית גם מלמעלה, ממליחים ,מפלפלים ומפזרים אורגנו יבש.

מכניסים לאפייה של כ 20 דקות עד הזהבה קלה.

 

מקררים ומכינים את הירקות בצלחות . כל ירק בנפרד.

מטגנים את הבצל הנוסף ב 2-3 כפות שמן זית ומשלבים את הפטריות הפרוסות, ממשיכים לטגן  כמה דקות עד להזהבה .

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות

מה צריך ? – תבנית מלבנית עמוקה שהיא גם כלי הגשה !

 

הרכבת הלזניה-

מניחים בתחתית התבנית 2-3 כפות מרוטב העגבניות .מניחים מעליו 2 עלי לזניה כך שיכסו את התבנית.

שכבה ראשונה מורחים מעט פסטו על העלים. מסדרים את פרוסות הבטטה, מזלפים מעל בשמל.

מפזרים מעט גבינה טבעונית או פרמזן

מניחים 3 עלי לזניה מעל הבטטות.

 

שכבה שניה –  מורחים ב 2-3 כפות רוטב עגבניות,  מעל הרוטב מסדרים חצילים, שוב מזלפים מעט בשמל ומפזרים עלי בזיליקום טריים.

שוב שכבה של 3 עלים לזניה.

מורחים בפסטו , מעל מניחים את העגבניות הצלויות והבצל, מזלפים בשמל וסוגרים עם 3 עלים נוספים.

שכבה הבאה מורחים ברוטב עגבניות – מניחים פרוסות קישואים, מעט בשמל וסוגרים עם עלי הלזניה.

שכבה אחרונה שכבת הפטריות מורחים פסטו על העלים , מניחים את הבצל והפטריות, מפזרים עלי בזיליקום ומעט בשמל.

סוגרים עם עלי הלזניה , מסדרים מעליהם את רוטב העגבניות שנשאר והבשמל.

שופכים מסביב כוס מים רותחים , עוטפים היטב בנייר כסף ומכניסים לאפייה של כ – 40 דקות.

לאחר שהמאפה יוצא מהתנור מחכים שיתקרר  לפני שחותכים !

מומלץ להכין אפילו יום מראש המאפה מתייצב ונחתך הרבה יותר טוב לפרוסות יפות.

 

אפשר להכין מראש ולהקפיא עד החג.

רוצו להכין , מאפה עשיר,חגיגי ומרשים !

הכנת רוטב עגבניות –

קופסה קטנה עגבניות חתוכות דק

2 עגבניות בשלות חתוכות

1-2 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית

כפית סוכר

1/2 כפית אורגנו יבש

חופן בזיליקום  טרי

מלח,פלפל,

מעט שבבי צ’ילי חריף

מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים כ- 10 דקות – טוחנים מעט בבלנדר ידני לתערובת חלקה.

 

כדי להפוך את הלזניה לחלבית מחליפים –

  • ברוטב בשמל – מחליפים שמן זית בחמאה ,  מים וחלב צמחי בחלב רגיל
  • שמנת אורז בשמנת מתוקה
  • גבינה טבעונית בגבינת פרמזן

חג שמח וטעים !

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
מרים
6 months ago

שלום המתכון נראה פיצוץ!! תודה. שאלה. למה להוסיף את המים? לא ראיתי תוספת של מים באף מתכון לזניה. שאלה נוספת האם יש חשיבות לזה שבכל שלב יש ירק אחד? אפשר לשים בכל שכבה את כל הירקות? תודה מראש על התשובה ועל המתכון