הכנתי השבוע את הלביבות המופלאות האלה .
יצאו כל כך טעימות שפשוט אי אפשר היה לעזוב את הצלחת…
ניסיתי לחקות את הטעם והמירקם של לביבות הזוקיני שטעמתי במסעדת גרקו היוונית,
ונראה לי שזה ממש הצליח.
ומכיוון שכך, גם אתם תהנו מהמתכון המושלם הזה
אם יש לכם זוקיני מעולה אבל גם קישואים זה ממש נהדר.
אני במקרה הזה הכנתי עם מה שהיה לי במקרר 2 זוקיני והשאר קישואים.
אין הבדל גדול ביניהם בטעם, את הזוקיני לא מקלפים. הקישואים קילפתי.
בלביבות זוקיני היווניות בדרך כלל מכניסים לתערובת גבינה אז זו אופציה מצויינת למי שאוהב. בלביבות האלה – לא שמתי.
מצרכים-
5-6 זוקיני או קישואים – אפשר גם לערבב
בצל בינוני – רגיל או אדום
תפוח אדמה קטן
2 בצלים ירוקים
4 כפות שמיר טרי קצוץ דק
חצי כפית נענע יבשה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
כ- 3/4 כוס קמח תופח – או קמח עם חצי כפית אבקת אפייה
(אפשר להוסיף לתוך התערובת חופן גבינת קצ’קבל או פטה יוונית)
אופן ההכנה –
במעבד מזון מגרדים את הזוקיני ותפוח האדמה
אחר כך קוצצים דק את הבצל . מעבירים לקערה עם בזוקיני.
ממלחים מעט ומחכים כמה דקות. סוחטים היטב את הנוזלים.
מערבבים לתוך הקערה את כל המצרכים יחיד.
שמים במקרר לרבע שעה לספיגת הטעמים .
מחממים שמן במחבת ומניחים בעזרת כך תלוליות בצורת לביבה.
מטגנים משני הצדדים עד שזהוב ושחום טוב.
מגישים עם צזיקי או טחינה או בלי כלום זה כל כך טעים , פשוט נפלא.
ןלפני ששואלים – אפשר כמובן לאפות על ניר משומן היטב
אבל הטעם – שונה !
חייב פלפל חריף,אפילו טיפונת,משדרג ברמות