מאפה שעושה שמח בפה – פוקצ’ת בשמל גאודה ענבים ודובדבנים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

פשטידות ומאפים מלוחים 

מאפה שעושה שמח בפה – פוקצ’ת בשמל גאודה ענבים ודובדבנים

תראו כמה הוא יפה …

והטעמים – מתחברים לביס המושלם.

אז אם גם אתם כאלה שאוהבים ביס שיש בו גם מליחות וגם מתיקות – הגעתם למתכון הנכון.

אין יותר טעים מצלוחית בייגלה מלוח ולידה חתיכות אגס או חופן ענבים …

פירות הקיץ כבר כאן והם אהובים עלי במיוחד ואני אוהבת לשלב אותם במאפים שלי.

פתחתי את המקרר והוצאתי מרכיבים שהיו לי ,

  • בצק של פיצה  קראסט המעולה של שמרית- מתאים למאפי פיצה ופוקצ’ות מהירות – נמצא אצלי תמיד במקרר למקרה שיפתיעו אורחים.
  • גבינות

ואז ראיתי את הפירות והרעיון כבר נרקם לו…

פיצה ביאנקה בשילוב פרי.

בצק הפיצה קראסט המוכן של שמרית – נמצא אצלי תמיד במקרר למקרה שיפתיעו אורחים. הבצק לא קפוא כך אפשר מיד לאפות איתו .

הכנתי בקלות רוטב בשמל קל שמכינים ב- 2 דקות.

הוספתי לו חופן גבינות, נוצר רוטב לבן משגע וטעים שאותו אפשר למרוח על בצק פיצה/פוקצ’ה.

החלטתי שאני משלבת בפיצה מלמעלה דווקא את הפירות שהיו במקרר ולא הירקות.

גם יפה גם טעים – ביס מטורף

רוצו להכין

יש סרטון הכנה ממש כאן מטה 

המצרכים-

בצק פיצה קראסט שמרית

50 גר’ חמאה

כף  קמח

כוס ו- 3/4  חלב

50 גר’ גבינת גאודה מגורדת/מוצרלה/צהובה

2 כפות פרמז’ן מגורדת

קורט אגוז מוסקט

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

חופן ענבים חצויים

חופן דובדבנים מגולענים.

(במידה ולא אוהבים שילוב של מתוק ומלוח – אפשר לשלב

פטריות, זיתים, בצל,בזיליקום טרי)

לקישוט –

גבינת פטה /פטה עיזים

אופן ההכנה –

הכנת הבשמל –

מחממים בקלחת את החמאה ומוסיפים את הקמח.

מערבבים עד שהקמח נמס לתוך החמאה ומוסיפים את החלב.

מערבבים במטרפה ונוצר קרם סמיך. מורידים מהאש.

משלבים תבלינים ואת הגבינות

מקררים את התערובת.

פותחים את הבצק על ניר מקומח, אפשר בעזרת מערוך.

מעבירים לתבנית.

מורחים מחצית מהבשמל על כל בצק.

מקשטים מעל בפירות (במידה ואתם לא מתחברים לפירות אפשר זיתים,פטריות פרוסות ,בצל וכו כל מה שמתאים לכם לפיצה לבנה )

מכניסים לאפייה 180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו.

אחרי 20 דקות מורידים לתחתית לאפייה של עוד 5 דקות.

כשהמאפה יוצא מהתנור מגישים מעליו פירורי פטה .

בתאבון.

לעוד מתכונים תוכלו לגלוש לעמוד הראשי אצלי בבלוג 

מעל 1500 מתכונים שהם בהחלט שווים !

הצטרפו לדף הפיסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

והכי חשוב -!!!

להצטרף לדף שלי באינסטגרם שם אני מעלה המון סרטוני אוכל

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments