לביבות בטטה אפויות כל כך טעימות שאתם פשוט חייבים להכין.
הלביבות אפויות ,כך שאין טיגונים ושמן .
לביבות בטטה מתוקות , תוספת נהדרת לשולחן החנוכה וגם לארוחות חלביות.
קלי קלות להכנה ,
המצרכים ל – 20-22 לביבות
4 בטטות בינוניות
בצל גדול קצוץ
בצל ירוק קצוץ או חופן עירית קצוצה
2 ביצים
20 גר’ חמאה (כף)
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 כפות קמח
3 כפות פירורי לחם/ קמח מצה בפסח
30 גר’ גבינה צהובה מגוררת מסוג – קצ’קבל, גאודה,מנצ’יגו
מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט מגורר
איך מכינים לביבות בטטה אפויות ?
את הבטטות מניחים אחת אחת במיקרו לריכוך.
אני עושה זאת בפולסים של דקה ועוד דקה ואז בודקת אם הבטטה התרככה.
לאחר שהתקררו, מוציאים את תוכן הבטטה בעזרת כף.
מועכים עם מזלג כמו פירה, ומעבירים לקערה.
במחבת רחבה מחממים חמאה ומטגנים את הבצל להזהבה קלה.
משלבים אותו לבטטה.
משלבים את שאר המרכיבים.
מניחים בצד לכמה דקות להתגבשות התערובת.
משמנים נייר אפייה בשמן זית.
יוצרים לביבות בגודל הרצוי לא שטוחות מידי.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות אפייה של כחצי שעה.
את הלביבות אפשר להכין מראש , לפני ההגשה לחמם במיקרו – יוצא מעולה!
לביבות בטטה אפויות לביבות מושלמות לכל אוהבי הבטטה
– רוצים להפוך לפרווה? – מורידים את הגבינות והחמאה ומחליפים בשמן זית
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !