לביבות אפויות – קישואים עם מנגולד קליל מהיר וטעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי השבוע לביבות שחביבות עלי במיוחד.

אני מאוד אוהבת קישואים וגם מנגולד .

שילוב בין השניים יוצר טעם נהדר ולביבה ממש ממש טעימה.

חוץ מזה שהמרכיבים בריאים הלביבה היא יחסית לייט טעימה משביעה

וללא שומנים מיותרים.

מכינים אותן בתנור ללא טיגון.

זה מהיר וקל ויוצא מעולה

בקיץ כמה  שפחות להתעסק בטיגונים ובלאגן על האש.

צמחוני וטעים ולי הלביבות האלה מתאימות בימי הקיץ החמים.

ממש כיף לאכול אותן , בלי רגשות אשמה שאכלתי משהו כבד ושומני…

שאלה שחוזרת על עצמה כמעט תמיד במתכונים

כשאני משתמשת במנגולד – כן אפשר להחליף בתרד !

המצרכים-

4 קישואים מגורדים

חבילה עלי מנגולד

בצל גדול

2 כפות שמיר קצוץ

2 בצלים ירוקים קצוצים

2 ביצים

מלח פלפל שחור

3 כפות קמח כוסמין/רגיל או כל קמח אחר

אפשר קמח ללא גלוטן או שיבולת שועל מה שטוב לכם.

אופן ההכנה –

מגרדים את הקישואים אפשר במעבד מזון – ואז ממליחים מעט מלח.

מערבבים ומשאירים כמה דקות.

אחר כך סוחטים מהנוזלים.

מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד קצוץ -רק החלק הירוק.

מטגנים 2-3 דקות ומורידים מהאש.

מעבירים לקערה עם הקישואים .

מוסיפים את השמיר ,בצל ירוק ,ביצים ,תבלינים וקמח.

מערבבים היטב.

משמנים נייר אפייה עם מעט שמן זית.

יוצרים לביבות לא דקות מידי .

מניחים  על הנייר. מרססים קצת שמן זית למעלה או מזלפים ממש טיפות.

תנור מחומם על 190 מעלות אפייה של בערך 30 דקות.

אני הופכת לצד השני באמצע האפייה.

יוצאות לביבות טעימות ממש .

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

כאן – מתכונים לארוחות השבת 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments