כרובית בבשמל זה פשוט מעדן – מאפה מוקרם קליל וחלומי
זה כל כך טעים וקל להכין שאתם פשוט חייבים תבנית כזו לשבועות.
גם מבחינת הקלוריות – יחסית זה מאפה דל בקלוריות כי כמעט ולא מכיל פחמימות ,חוץ מכף קמח בתוך רוטב הבשמל.
גם בגבינות המעטתי ועדיין יצא מאפה מוצלח טעים ולא כבד מידי או מוקרם עם שמנת…
המאפה מורכב ממרכיבים שיש בכל מקרר
פשוט כיף לאכול עם הכפית.
מתיישבים ולא מפסיקים לנשנש…
המצרכים –
כרובית גדולה
בצל קצוץ
כ- 100 גרם גבינה צהובה ( כ- 4 פרוסות )
תוכלו להוסיף עוד 50-100 גרם (אפשר גם מוצרלה )
גבינת פרמזן מגורדת – 50 גרם בערך
חופן בזיליקום קצוץ דק דק
ורוטב בשמל –
המצרכים-
50 גר’ חמאה
כף גדושה קמח (15 גר’)
כוס וחצי עד 2 כוסות חלב
מעט מלח
מעט פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר קורט
מלח,
פלפל שחור
אופן ההכנה –
חותכים את הכרובית ומבשלים כ- 10 דקות במי מלח.
מסננים היטב
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד שמזהיב היטב.
מכינים רוטב בשמל –
מחממים בקלחת על להבה נמוכה את החמאה עד שהיא נמסה לחלוטין.
משלבים לתוכה את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהקמח נבלע לתוך החמאה ומתמזג היטב. מוסיפים את החלב – (הוספתי 2 כוסות )ומערבבים תוך כדי בחישה כמו דייסה. הרוטב מתעבה והופך להיות סמיך תוך כמה דקה או 2 . מורידים מהאש , מוסיפים תבלינים והרוטב מוכן !
הכנת המאפה – תבנית פיירקס
מלבנית בינונית כ- 15/25
מפזרים את פרחי הכרובית בתחתית של התבנית מעל מפזרים עלי בזיליקום קצוצים דק.
ואת הבצל המטוגן.
חותכים את הגבינה הצהובה לקרעים ומכניסים מעל ובין פרחי הכרובית .
מגרדים סביב גם גבינת פרמזן.
לסיום מפזרים את רוטב הבשמל באופן אחיד מעל הפשטידה.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 בערך 30-40 דקות.
כשהפשטידה יוצאת מהתנור שוב מגרדים מעליה פרזמן מגוררת.
ומגישים מיד .
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר
הי האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים או כוסמין מלא? ומבחינת חלב לכזה שללא סוכר (סכרתית).
אפשר הכל מה שמתאים לך בהחלט