כמה שהיא קלה ככה היא טעימה – עוגת גבינה בסיסית שכל אחד יכול להכין
העוגה הכי מוצלחת לשבועות כי היא יפה ואלגנטית.
וגם מעולה למתחילים – בלי הרבה עבודה הכל בחוש בקערה אחת אפילו לא צריך מיקסר.
תחתית של ביסקויטים ויש לכם עוגה מלכותית .
הציפוי של שמנת חמוצה אינו הכרחי ואפשר בהחלט להשאיר ללא ציפוי
אבל אם רוצים לשדרג שווה להכין.
עוגת גבינה למתחילים קדימה
המצרכים-
לתחתית –
200 גר’ בסקויטים פתי בר אפשר גם ביסקויט שוקולד
100 גר’ חמאה מומסת
למלית הגבינה-
750 גר’ גבינה לבנה 9-5 %
2 גביעים שמנת חמוצה
5 ביצים
כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל
4 כפות קמח/קורנפלור
חצי שקית אינסטנט פודינג וניל (יש אינסטנט פודינג לבן בסופר חפשו הוא טעים יותר )
כוס סוכר (אפשר גם 3/4 כוס )
הציפוי- לא חובה אבל מוסיף
גביע 200 מ”ל שמנת חמוצה
3 כפות אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
במקום ציפוי שמנתחמוצה – אפשר פשוט להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר ולצפות את העוגה .
אופן ההכנה-
מניחים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת על נייר סופג .
מעבירים למקרר לשעה להגרת הנוזלים.
מחממים תנור ל- 150 מעלות – לא טורבו !
טוחנים את הביסקויטים ומשלבים את החמאה .
מרפדים תחתית ( 24 קפיצית) התבנית בנייר אפיה.
מהדקים את התערובת לתחתית.
מכניסים לקירור.
מלית הגבינה בקערה עם מטרפה-
טורפים את תערובת הגבינה עם הביצים הסוכר והווניל.
משלבים את הקמח, אינסטנט מערבבים היטב לתערובת ללא גושים חלקה.
מעבירים את הגבינה מעל תחתית הביסקויטים בתבנית.
מכניסים לתנור .
חצי שעה על 150 מעלות ואחר כך מורידים ל – 140 מעלות לעוד 40 דקות .
סוגרים תנור.
משאירים את העוגה להתקרר בתנור כשעה.
אפשר להשאיר את העוגה כך ולקשט ברוטב של פירות יער וכו’
או להכין ציפוי עם שמנת חמוצה כך-
מוציאים את העוגה .
מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ווניל.
מצפים את העוגה בתערובת .
מדליקים את התנור שוב ל 170 מעלות כרבע שעה – מכבים את התנור ואז מכניסים את העוגה לתנור כשהוא כבוי !
משאירים עוד חצי שעה בתנור. השמנת מתייצבת וזה בדיוק המירקם המושלם !
מכניסים את העוגה למקרר.
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר