כזה לא טעמתם, לשבועות במיוחד – קיש קרם כרישה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

 

הוא יפה חגיגי ואלגנטי – קיש קרם כרשה מופלא וטעים .

קיש מיוחד וטעים ואם אתם חובבי כרישה אז אתם חייבים להכין אותו לשבועות כי הוא נפלא !

בצק פריך דק ובתוכו מלית משגעת וטעימה של כרישה ,

מלאה בטעמים מאוד עדינים . מי שאוהב כרישה יאהב מאוד את הפשטידה.

ובלי הרבה דיבורים קדימה למתכון –

המצרכים –

לבצק קיש קלאסי –  לתבנית 24 -22

200 גר’ קמח

100 גר’ חמאה

חצי כפית מלח

חצי כפית סוכר

3 כפות מים קרים

המילוי-

2 כרישות פרוסות גס

2 בצלים גדולים פרוסים

2 כפות חמאה

כוס חלב

אריזה שמנת מתוקה

3 כפות קמח

150 גרם גבינת ריקוטה

3 ביצים

אופן ההכנה –

מכינים את הבצק של הקיש – לקערת המיקסר נכניס קמח וחמאה נעבד מעט נוסיף את שאר המרכיבים לעבד עד שנקבל בצק פירורי רך. אם תרגישו שחסר נוזל תוסיפו עוד כף מים קרים.

נרדד את הבצק על נייר אפייה לגודל של התבנית +השוליים,ונעביר לתבנית גם על השוליים .

ניישר קצוות הבצק.

נכניס למקרר לקירור.

בינתיים מכינים את המלית-

מטגנים בחמאה את הבצל והכרישה, כמה דקות עד שהם מאבדים נפח ונצלים.

מוסיפים קמח וחלב ומערבבים היטב.

מורידים מהאש.

מקררים מעט ומעבירים למעבד מזון וטוחנים את הכל למחית חלקה .

מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים האחרים מערבבים היטב ומעבירים מעל הבצק שבתבנית.

מכניסים לאפייה 180 מעלות בערך 50 דקות או עד שתראו אפייה יפה והמאפה זהוב ואפוי היטב.

אוהבים כרישה ? קבלו כאן מבחר מתכונים

חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת 

פשטידות ומלוחים

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או גם כאן קבוצת ווטסאפ שלי

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ליאל
1 year ago

היי המתכון נראה מעולה 🙂
לא אופים את הקיש?