טבחה לוביה בלכמון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

טבחה לוביה בלכמון או טבחה כמונייה

 

טבחה –  תבשיל שעועית ובשר מהמטבח הטריפוליטאי ברוטב עגבניות .

תבשיל מבית סבתא טעים ופשוט להכנה.

אפשר להכין אותו גם עם חלקי עוף וגם עם בשר בקר.

בימי החורף זה תבשיל של קבע אצלנו בבית.

בילדות אמא הייתה מכינה את התבשיל על בסיס שבועי.

בימי החורף הקרים אפשר להכין כחמין לשבת 

סוג של חמין טריפוליטאי .

 

 

מעל התבשיל מניחים קוקולות שמוסיפות המון 

 

איך מכינים טבחה לוביה בלכמון יש הקוראים לה גם טבחה כמונייה 

המצרכים ל- 5 מנות

קילו וחצי בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות – צאוור, שפונדה, אוסובוקו , צלי כתף 

2 עצמות מוח – לא חובה אבל מוסיף המון טעם

כוס וחצי שעועית לבנה מושרית 

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום כתושות

עגבניה בשלה קלופה חתוכה לקוביות

קישוא קטן מגורד

3-4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כמון אפשר יותר 

מלח, פלפל לפי טעם

 כוס קוביות דלעת או דלורית

 

אופן הכנת טבחה לוביה בלכמון –

בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ והשום, מוסיפים את הבשר ומטגנים מעט משני הצדדים.

מוסיפים את שאר המרכיבים- השעועית, העגבניה,הקישוא ,הגזר,  ותפוחי האדמה.

משלבים תבלינים ורסק עגבניות.

מוסיפים  מים עד לכיסוי ומנענעים את הסיר לערבוב של כל המרכיבים לרוטב אחיד.

מניחים מעל התבשיל את הקוקלות. כנסו ל- מתכון לקוקלות

 

מכסים את הסיר ומעבירים לבישול על אש נמוכה כשלוש שעות

אפשר להכין גם כחמין על פלטה לשבת.

סיר שמסדר לכם את השבת 

בתאבון !

מגישים עם קוסקוס 

מתכון לקוסקוס מהיר תוכלו למצוא כאן 

 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

מתכונים נוספים מהמטבח הטריפוליטאי

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments