זה חלום ! שבלול בורקס מים מנגולד וגבינות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלול בורקס מים ממולא במנגולד וגבינות טובות והוא חלום שמתגשם .

מה צריך יותר מזה כדי לשמח את האורחים בשבועות.

שבלול פילו עם ירוקים וגבינות תמיד נמצא על שולחן החג שלנו.

שואלים למה קראתי לו חלום שמתגשם ?

כי תמיד החלום שלנו זה לאכול בורקס בלי רגשות אשמה – וכל צורות הבורקס

עם בצק עלים ,פילאס מלאים בשומן וקלוריות.

אז את בורקס המים שלי ודאי יצא לכם להכיר ממתכונים קודמים שלי שממש שברו את הרשת !

כאן המתכונים.

 

כל פעם אני מנסה לשכלל ולעבוד עם פחות שומן גם במלית וגם בציפוי, כדי שהמאפה יצא טעים אבל מופחת קלוריות.

השבלול שהכנתי הוא שיכלול של הבורקסים הקודמים שלי.

השתמשתי בגבינות 5% בולגרית  וקוטג’ – גבינות דלות בשומן והמנגולד שהוא ללא שומן בכלל.

הציפוי עם ממש מעט חמאה וכך יוצא מאפה לייט – אבל בביס מרגיש כמו בורק טורקי אורגינאל רק בלי כל השומן הנוטף.

אז תגידו לי – זה לא חלום שמתגשם ?

שבלול מופלא לשבועות

 

בואו להכין ,

המצרכים –

אריזה עלי פילו 300 גר’ מצונן

אריזה של בולגרית 5% 250 גר’ או פטה יוונית

גביע קוטג’

חבילה של עלי מנגולד רק החלק הירוק

50 – 100  גר’ גבינה מוצרלה או צהובה מגורדת

לציפוי-

30 גר’ חמאה מומסת או רבע כוס שמן זית

3/4  כוס חלב

ביצה

מעט פלפל שחור

אופן ההכנה –

מכינים כלי הגשה עגול קוטר 26-28 עדיף מחרס או פיירקס שנכנס לתנור – משמנים היטב בחמאה או שמן זית.

  • שוטפים היטב את עלי המנגולד החלק הירוק , קוצצים דק ומניחים בקערה

 

  • מפוררים את הגבינה הבולגרית ומשלבים למנגולד וגם את הקוטג’ – בשלב זה אפשר לשלב גם 50 גר’ גבינה צהובה כלשהיא .
  • מערבבים היטב את התערובת
  • מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומניחים על השיש. מעל העלים מניחים מגבת לחה.
  • לוקחים 3 עלים ומניחים אחד מעל השני – אין צורך למרוח בשמן !
  • מניחים מהמלית כמות יפה בקצה של העלים ומגלגלים לכרוכית תוך כדי הידוק.

  • מניחים בסיבוב בתוך הכלי .
  • כך עושים עם שאר העלים עד שנוצר שבלול גדול.
  • טורפים את מצרכי הציפוי ושופכים מעל השבלול.

  • מניחים בצד לרבע שעה.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שתראו שהמאפה מזהיב ממש יפה.

סירטון והסברים להכנת השבלול כאן –

מוציאים ומגישים חם למרכז השולחן !

כוכב השבלול הזה – פשוט מ ע ד ן !

חג שמח !

שבלול חלום – בורקס מים מנגולד וגבינות

 מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

עשרות תמונות ותיוגים של השבלולים שלכם שקיבלתי במהלך החג

כמה תמונות

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אירית
1 month ago

היי דפנה. הכנתי ויצא טעים מאוד ואאמץ בחום את המתכון כי הוא דל קלוריות ועד עכשיו עשיתי עם דפי אורז אבל לא אוהבת את המרקם. ראיתי במתכונים אחרים שלך שהשתמשת רק ב-2 דפים ולא 3. מדוע פה 3? דבר שני – החלק התחתון לא יצא אפוי וקריספי מדוע ? או שכך אמור להיות ואחרון חביב – במתכונים אחרים מבשלים את המנגולד . האם יוצא יותר טעים עם הבישול ? (אגב אני אוהבת קיצורי עבודה ויותר מתאים לי ללא בישול העלים). תודה וסופשבוע נעים

אירית
1 month ago
Reply to  אירית

עוד שאלה ששכחתי- האם אפשר להשתמש בעלי סיגר? ומה בעצם ההבדל בין הפילו לסיגר ומה עדיף ?