תתחילו להתאהב – סיגרים ממולאים בשר בשיטת בורקס מים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

בורקס פילו ממולא בשר בשיטת בורקס המים המופלא.

אני כבר התאהבתי בשיטה הזו של הכנת מאפי בורקס.

גם הרבה יותר קל להכין , גם חוסך בקלוריות והכי חשוב שזה פשוט יוצא כל כך טעים ממש

מאפים שהם תענוג לחיך.

לארוחת שבת הכנתי סיגרים של פילו ממולאים בשר – אחד המאכלים הכי אהובים על המשפחה.

במקום להכין אותם עם דפי פילו שמורחים אחד אחד בשמן שזו גם יותר עבודה וגם מצריך שמן רב,

עברתי לשיטת בורקס מים –

השיטה הכי שווה ומהירה להכנת בורקס מושלמים.

מכינים מלית בשר טובה ועסיסית- חשוב שלא תהיה יבשה!

ממלאים עלי פילו – מבלי למרוח אותם בשמן.

ואז שופכים תערובת מים+ביצה+שמן שמרטיבה את הבצק ויוצרת

מרקם שווה ומיוחד לבורקס.

תתחילו להתאהב כי ככה הכי פשוט וקל להכין בורקס .

לתוך תערובת הבשר שלבתי פטריות טריות קצוצות דק שמאוד תורמות לעסיסיות של המילוי.

איך מכינים בורקס בשר בשיטת בורקס מים ?

חבילה עלי פילו השתמשתי בעלי פילו שמרית (העלים המועדפים עלי)

חצי קילו בשר טחון

בצל גדול קצוץ

חצי אריזה של פטריות טריות קצוצות דק

מלח,פלפל שחור

תבלינים מה שאוהבים ,אני שמה מעט אגוז מוסקט

אפשר קינמון/ראס אל חנות

ביצה

תערובת המים-

חצי כוס מים

1/4 כוס שמן זית/רגיל

ביצה

מעט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה –

מחממים תנור ל- 180 מעלות

  • מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן ומוסיפים את הבשר הטחון
  • מטגנים היטב ומשלבים את הפטריות הקצוצות ,מטגנים עד שהן מאבדות נפח ונבלעות בתערובת.
  • מורידים מהאש משלבים תבלינים וביצה.
  • מקררים היטב את התערובת

מכל עלה של פילו יוצרים סיגר ממולא בשר.

  • מקפלים את עלה הפילו לחצי מניחים בקצה מלית בשר ומגלגלים לצורה של סיגר.
  • מניחים בצפיפות בתבנית
  • לאחר שסיימנו להכין את כל הסיגרים
  • מערבבים את הביצה עם המים והשמן ושופכים מעל הסיגרים שבתבנית.
  • מפזרים מעט קצח או שומשום ומכניסים לתנור לאפייה של כשעה או עד שרואים שהמאפה מזהיב יפה.

בואו כל ההסברים מצולמים בסירטון כאן 

גם רך וגם קריספי פשוט תענוג של מאפה !

*כמובן שתמיד תוכלו לחזור לשיטה המסורתית ולהכין סיגרים רגילים עם מריחה של שמן על דפי הפילו.

מבחר ענק של מתכונים לארוחות השבת 

ואם אתם בעד בורקס –

אז קבלו מאגר מתכונים לבורקסים הכי שווים שיש 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

תגובות

תגובות