לארוחת ערב חלבית הכנתי מאפה בצורת סיגר פילו במילוי כרשה.
מאפה חלבי והוא טעים בגרסה הזו, אז לא כדאי לשנות כלום.
הכרישה היא ירק מאוד אהוב עלי ונמצא אצלי קבוע במקרר.
בדרך כלל מלווה כל סוג או מילוי שאני מכינה.
המילוי שהכנתי כאן הוא ברובו עשוי מכרישה והיא הדומיננטית כאן, והטעם משגע !
מילוי עדין בטעם פשוט נפלא.
לפני שמתחילים – מצטרפים עכשיו לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם
מתנות קטנות האינסטגרם
המצרכים-
חבילה עלי פילו שמרית
50 גר’ חמאה למריחה על העלים
3 כרשות
בצל גדול או 2
כף קמח
כוס חלב
50 גרם חמאה לתערובת המילוי
פלפל שחור
מלח
מעט אגוז מוסקט מגורר
ביצה
אופן ההכנה –
הכנת המלוי-
מחממים חמאה במחבת רחבה ומשלבים לתוכה את הבצל ,מזהיבים מעט ואז מוסיפים כרשה קצוצה גס.
מאדים היטב עד שהתערובת מורידה מהנפח.
משלבים כף קמח ומערבבים.
ואז מוסיפים את החלב והתבלינים.
מבשלים עוד כדקה עד שהתערובת מסמיכה ומורידים מהאש.
מקררים מעט ומעבירים את הכל למעבד מזון.
טוחנים בפולסים כמה פעמים – לא לטחון למחית.
מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
פותחים את עלי הפילו.
מכל 2 דפים מכינים מאפה אחד.
לוקחים דף ומורחים במעט חמאה ממש בריפרוף, מניחים מעליו דף נוסף.
מניחים מהמלית בקצה ומגלגלים לכרוכית דקה.
מניחים על ניר אפיה בתבנית.
מכניסים לאפייה של כחצי שעה עד שמזהיב היטב.
חותכים למנות ומגישים חם וזה נפלא !
המון מתכונים מהמטבח הצמחוני
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !