שקשוקה של תרד היא ארוחה טעימה ומאוד קלה להכנה.
מתאימה לימים לוהטים של קיץ.
אני מאוד אוהבת תרד ולכן בעיני זאת ארוחה חלומית.
לא הכבדתי בכמויות של שמנת וחמאה כמו שמגישים לכם בבתי קפה.
השקשוקה שלי הרבה יותר עדינה וקלה לעיכול.
מעל השקשוקה החמה שילבתי קוביות של גבינה בולגרית מעודנת ורכה
שהתמזגה ונתנה מליחות עדינה והשלימה לי את המנה.
המצרכים לשקשוקה 2-3 מנות
קופסה של תרד טרי – מומלץ תרד בשרני אורגני ( נמצא בכל סופר במחלקה אורגנית) או בגינה
בצל גדול פרוס
כף חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
כוס חלב
קורט אגוז מוסקט מגורר
מעט אורגנו יבש
מלח, פלפל לפי טעם
חופן קוביות גבינה בולגרית מעודנת
3-4 ביצים
מחממים מחבת כבדה כם החמאה.
משלבים את הבצל ומטגנים מעט עד לשקיפות.
מוסיפים את התרד.
מטגנים כמה דקות תוך כדי ערבוב של התרד והבצל.
משלבים את השמנת והחלב. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
מעבירים את התערובת למעבד מזון או במוט בלנדר.
טוחנים למחית חלקה.
מחזירים חזרה למחבת.
מתבלים בתבלינים ומבשלים כמה דקות.
זה הזמן לשבור את הביצים לתוך התערובת.
לאחר שהוספנו את הביצים נותנים להן להתבשל כמה דקות.
אפשר לכסות לדקה עם מכסה.
מורידים מהאש ומפזרים אורגנו יבש וגבינה בולגרית.
מגישים לשולחן עם לחם טוב וירקות.
איזו ארוחה מהסרטים !!!
המתכון הוכן עבור "השף הלבן" הגבינה התקבלה להתנסות