
עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
רוצים לקבל מתכונים וטיפים ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצה שלי
החלה עונת המשמשים הקצרה ואני אוהבת לשלב אותם בעוגות שלי .
הכנתי בצק שמרים נהדר בשילוב עם גבינה יצאה עוגה נהדרת.
המצרכים לבצק- 2 עוגות
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים או 25 גר טרי
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית גרד לימון
3/4 כוס עד כוס חלב
1 ביצה
1 חלמון
150 ג”ר חמאה
1/2 כפית שטוחה מלח
המילוי לכרוכית אחת-
50 ג”ר גבינת שמנת או מסקרפונה
200 ג”ר גבינת ריקוטה
1/3 כוס סוכר
כפית מחית וניל או סוכר וניל
1/2 כפית גרד לימון
חלבון (נשאר מהבצק )
1 כף קורנפלור
5 משמשים בינוניים חתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר
כפית חמאה
כף ריבת משמש למריחה על העוגה בסיום האפייה.
אופן ההכנה-
הבצק
בקערת מערבל להניח את השמרים, החלב והסוכר, לערבב ולחכות כ- 2 דקות,
להוסיף את הקמח, הביצים וחמאה לערבל לבצק במשך 5-7 דקות.
לקראת הסוף להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק יוצא רך וגמיש ונפרד מדפנות הקערה.
להניח בקערה מכוסה בניילון להתפחה 10 דקות בחוץ ואחר כך להכניס למקרר . 4 שעות או לילה.
הכנת המלית– הכמות לכרוכית אחת.
לחתוך את המשמשים להניח בסיר כבד עם סוכר , ולחמם על אש נמוכה. כ- 5 דקות לערבב מידי פעם,
הסוכר נמס והמשמשים מתבשלים מעט. להוסיף כפית חמאה, להמשיך עוד כדקה בישול ולהוריד מהאש.
לקרר קירור מלא.
להניח בקערה את הגבינות הסוכר ,גרד לימון ביצה קורנפלור ווניל.
ולערבב לתערובת אחידה.
לחלק את הבצק ל-2
לפתוח את הבצק למלבן גדול כ- 30/40
למרוח את המלית על הבצק לפזר את המשמשים ולגלגל לכרוכית.
לחתוך לשבלולים.
להניח בתבנית אפייה
אפשר בתבנית עגולה 24 ומומלץ יותר בתבנית סבתא – אפייה מהירה יותר ואחידה.
להניח להתפחה של כחצי שעה עד 40 דקות.
למרוח בביצה טרופה ולהכניס לתנור מחומם 180-170 מעלות, למשך כ- 40-50 דקות
כשהעוגה יוצאת מהתנור לזגג את העוגה בכף ריבת משמש מומסת בכפית מים..
בתאבון !
חוברת המתכונים לשבועות
כל מתכוני עוגות הגבינה שלי
Subscribe
Login
0 Comments
Newest