העוגה הבאה מתאימה לכל חובבי חטיף הקוקוס המושלם – רפאלו.
אני אינני חובבת ממתקים או חטיפים ,אבל רפאלו זו החולשה שלי.
אז החלטתי לשלב את הטעם עם שוקו-פרג שיתאים גם לפורים הקרב ובא.
קוביות קטנות ומטריפות המכילות פרג ,שוקולד וציפוי של רפאלו החטיף האהוב עלי.
התחתית של השוקו פרג יוצאת מאוד עדינה, רכה ופירורית ממש נמס בפה.
המצרכים לתחתית השוקו-פרג תבנית מלבנית בינונית
4 ביצים
150 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
100 גר' חמאה
1/3 כוס סוכר
כוס פרג טחון
2 כפות קמח
כפית ברנדי/רום
לציפוי רפאלו-
250 גר' שוקולד לבן
כוס שמנת מתוקה
2 כפות גדושות חלב מרוכז
3 כפות גדושות ממרח שקדים – שקדימון
שקית וניל או תמצית איכותית
כוס וחצי קוקוס
מתחילים בהכנת התחתית-
מניחים שוקולד וחלב בקערה ומכניסים למיקרו להמסה בפולסים.
לאחר שהתערובת חלקה, משלבים את החמאה.
מפרידים ביצים.
את החלמונים משלבים לשוקולד.
משלבים גם את הפרג,הקמח והברנדי.
מקציפים את החלבונים לקצף יציב עם הסוכר.
מאחדים בין התערובות.
משטחים על גבי תבנית מלבנית גדולה. ומשומנת היטב .
אפשר לרפד בנייר אפייה.
מכניסים לתנור מחומם מראש 170 מעלות לאפייה של כחצי שעה.
משאירים לקירור בתוך התנור.
מכינים את הציפוי-
מחממים שמנת מתוקה ווניל לסף רתיחה .
משלבים את השוקולד הלבן .
בוחשים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים למסה אחידה.
מחלקים את הגנאש ל-2.
לחלק אחד מוסיפים את קרם השקדים.
לחלק השני משלבים את הקוקוס.
משטחים את קרם שוקולד לבן-שקדים על התחתית האפוייה.
מפזרים אגוזי לוז קלויים לתוך הקרם.
מזלפים את קרם הקוקוס מעל ומשטחים בעדינות מעל האגוזים.
מכניסים לקירור והתייצבות.
לפני ההגשה אפשר לפזר מעט קוקוס.
את העוגה חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין חדה ולחה.
חג שמח ומתוק!
אהבתם את המתכון ? אשמח אם תשאירו לי תגובה כאן למטה!