עוגיות פריכות בשכבות של קוקוס ושוקולד
חיתוכיות בצק פריך משגע שכבת קוקוס מענגת ומעליה שכבת שוקולד להשלמת הביס .
עוגייה שהיא לא פחות מתענוג !
השילוב בין קוקוס לשוקולד הוא שילוב מושלם !
יש כאן בבלוג, מבחר מתכונים גדול של שוקו-קוקוס.
מי שכמוני אוהב את השילוב הזה חייב להכין את החיתוכיות השוות האלה.
הבצק שהכנתי בצק פריך מצויין!
מכיל גם חמאה וגם שמן – בצק גמיש ונוח לעבודה.
מכינים תבנית מלבנית 20/40
המצרכים לבצק פריך – מעולה גם להכנת כרוכיות תמרים מגולגלות!
50 גר’ חמאה
1/4 כוס סוכר
ביצה
1/4 כוס שמנת מתוקה / חלב
סוכר וניל
גרידה מלימון
1/3 כוס שמן (90 מ”ל )
300 גר’ קמח (שתי כוסות +2 כפות )
כפית אבקת אפייה
מלית הקוקוס-
100 גר’ קוקוס
180 מ”ל שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כפית קורנפלור
3-4 כפות ממרח שוקולד אהוב כמו נוטלה או השחר שנמרח בקלות !
מכינים את הבצק –
בקערה מערבבים חמאה וסוכר, משלבים את הביצה ואת השמנת.
מערבבים היטב ומוסיפים את שאר המרכיבים.
לשים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
במידה וחסר נוזלים מוסיפים עוד כף שמנת.
מניחים בצק למנוחה במקרר.
מכינים את המלית-
מערבבים את כל המצרכים של המלית – ומכניסים למיקרו בפולסים של 30 שניות .
מערבבים בין הפעמים עד לקבלת תערובת סמיכה.
מקררים היטב.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים
מרדדים על נייר אפייה, כל חלק לעלה דק מאוד בגודל קצת גדול יותר מהתבנית.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
מניחים את החלק הראשון בתבנית וחותכים מסביב לגודל התבנית .
מורחים את קרם הקוקוס מעל הבצק.
מניחים שכבה נוספת של בצק מרודד ושוב חותכים בצק מיותר מסביב.
על הבצק נמרח ממרח שוקולד בנדיבות.
מעל השוקולד נכסה בשכבת בצק נוספת.
(עם השאריות שנשארו מהבצק, אפשר להכין כרוכית תמרים ואגוזים ) מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 175 מעלות , חצי שעה עד להזהבה קלה של המאפה.
לאחר שהתקרר אםשר לחתוך לקוביות
קנקן תה ואתם מסודרים!
כאן מבחר ענק של מתכונים לפורים !
אוהבים עוגות בשכבות כמוני ? – כאן מבחר מתכונים
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-
מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !