
כשאני צריכה להכין ארוחה חגיגית,
אני קופצת לסופר לקנות בשרים, ולפי הנתחים שאני מוצאת,
אני מתכננת את הארוחה.
השבוע אירחתי בביתי ארוחה משפחתית גדולה.
כשראיתי את שוק הטלה מונחת על המדף בסופר,
כבר ראיתי איך אני צולה אותה ומגישה לשולחן.
שוק טלה צלויה כהלכתה, מי שאוהב את הטעמים פשוט יתענג !!!
המצרכים-
שוק טלה במשקל 2-2.5 קילו
6-8 שיני שום
צרור נדיב של ענפי טימין
מלח, פלפל שחור
כפית בהרט
מעט שמן זית
מיץ מחצי לימון
גרדה מחצי לימון
1/4 כוס סילאן/דבש
כוס יין אדום
2 בצלים אדומים חצוים
3 בצלים לבנים חצויים
2 כרשות חתוכות
5 תפוחי אדמה אדומים חתוכים לרבעים
1/2 דלורית פרוסות
חורצים כיסים בשוק הטלה ומכניסים חתיכות של שום לכיסים.
מפלפלים וממליחים מעט.
מורחים במעט שמן זית. וסילאן.
משהים כמה שעות במקרר לפני הצלייה.
מניחים בתבנית גדולה את השוק .
מפזרים את עלי הטימין,בהרט, הלימון וגרידת הלימון.
מחממים תנור על חום של 220 מעלות.
מכניסים את השוק לצלייה של 15 דקות.
מכינים את הירקות חתוכים.
מוסיפים את היין וממשיכים לצלות עוד כ 20 דקות.
מנמיכים את הטמפרטורה ל- 160-170 מעלות.
משלבים את הירקות ומוסיפים ככוס מים.
מכסים את הסיר וצולים את הנתח כשעתיים.
כל רבע שעה הופכים את הנתח. בקרקעית צריכים להיות מעט נוזלים .אם חסר אפשר להוסיף מעט מים או יין.
לאחר הצלייה הראשונית אני העברתי את הסיר לצלייה על הגריל.
אם אין גריל אפשר להמשיך את הצלייה בתנור.
מומלץ לפרוס את הנתח לפני ההגשה. הבשר יורד בקלות מהעצם.
להגיש עם הירקות הצלויים מסביב.
זה פשוט מעדן.
כנסו למתכון ל-צ'ילי קון קרנה אותו הכנתי מהבשר הטחון המשובח שקניתי 🙂