הכנתי תבנית מלאה בשבלולי פילו קטנים עם קראנץ משגע,
מלאים בגבינה ועלי מנגולד (אפשר גם תרד)
כשאני מארחת חברים לאירוח חלבי – תמיד יהיה מגש עם פילו לא משנה באיזה מורה.
אז הפעם הכנתי אותם קטנים ממש מנה מעולה בקטנה ,כשיש עוד המון דברים לטעום …
מגש כזה בשבועות חובה על השולחן
ממש קל להכין ואין אחד שלא אוהב
מכל עלה פילו אחד יוצרים שבלול.
גבינות אפשר להשתמש מה שיש לכם בעיקרון תערבבו כמה סוגי גבינה.
המצרכים-
אריזה עלי פילו שמרית
כ -70 גרם חמאה מומסת או שמן זית /או תרסיס
300 גרם גבינה למאפים כמו טבורג (כאן מתכון )
250 גרם גבינה צפתית /בולגרית /פטה
150 גרם גבינת צהובה מגורדת או קצ’קבל/ גאודה /מוצרלה
ביצה
כף קמח
חבילה עלי מנגולד גדולה החלק הירוק קצוץ
(אפשר עלי תרד )
אופן ההכנה –
חולטים את המנגולד במיקרו עד שמאבד נפח – בפולסים של 2-3 דקות
מסננים ומקררים היטב.
קוצצים דק .
מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה עם הביצה והקמח.
מוסיפים מנגולד .
פותחים את חבילת הבצק. מוציאים דף אחד ומניחים על המשטח עבודה.
מורחים היטב את הדף בחמאה, מקפלים לחצי.
מניחים בקצה מהמילוי בנדיבות ומגלגלים לכרוכית.
מניחים בצורת שבלול על גבי נייר אפיה.
לאחר שמסיימים עם שאר הבצקים מורחים שוב בחמאה מלמעלה
אפשר להשתמש בספריי שמן.
אופים בתנור מחומם 180 מעלות כ- 20-30 דקות .
מגישים כמובן חם וטרי
*אפשר להכין מראש יום לפני לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
יהיה טעים ופחות חמאה עם בצק עלים?