
רקוט קרומפלי הוא מאפה מהמטבח ההונגרי פשטידת תפוחי אדמה וביצים בשמנת
אחת הפשטידות היותר טעימות שאני ממליצה לכם להכין.
בקיץ ובפרט בשבוע שלפני תשעה באב , כולם מחפשים מתכונים צמחוניים וקלילים.
אז זו פשטידה מצויינת.
תכינו אותה ותראו כמה שהיא שווה וטעימה.
מצרכים פשוטים שיש בכל מקרר.
שוב, גם פה אפשר לשלב גבינה שיש לכם במקרר
ההמלצה על גבינת קצ’קבל אבל גם כל צהובה אחרת זה בסדר.
איך מכינים
רקוט קרומפלי מאפה הונגרי מופלא – פשטידה מעולה שאתם חייבים להכיר !
המצרכים-
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
4 ביצים קשות
2 גביעים שמנת חמוצה
גביע שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
מלח
פלפל שחור
כ- 150 גר’ גבינה צהובה מגורדת (קצ’קבל,גאודה ,מוצרלה או כל גבינה אחרת )
כ- 30 גר’ חמאה
אופן ההכנה –
מבשלים את תפוחי האדמה כמעט עד הסוף שיהיו רכים אבל לא מתפרקים.
לאחר שמתקררים לקלף אותם ולפרוס לפרוסות דקות. לפלפל ולהמליח מעט
גם את הביצים הקשות לפרוס לפרוסות דקות.
הפשטידה מורכבת משכבות של תפוחי אדמה וביצים ברוטב של שמנת.
מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה והחלב.
מוסיפים מלח ופלפל שחור , ממליצה לטעום ולראות שמספיק מלוח.
משמנים היטב בחמאה תבנית פיירקס מלבנית קטנה (20/20 או 15 /25)
מניחים 2-3 כפות מרוטב השמנת על הקרקעית ומעליו
מסדרים שכבה של תפוחי אדמה ואז שכבה של הביצים הקשות.
ושוב מפזרים למעלה כפות מרוטב השמנת.
ומעל השמנת מפזרים גבינה צהובה מגורדת.
מעל שמים עוד שכבה של תפוחי אדמה ומעל הכל שכבת שמנת וגבינה צהובה לסיום.
מפזרים קוביות חמאה קטנות על כל פני שטח הפשטידה.
מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה 180 מעלות עד שהפשטידה מקרימה היטב ומזהיבה יפה.
מתכונים נוספים שיתאימו לתשעת הימים
מתכונים לפשטידות צמחוניות
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
וואו פעם ראשונה שאני רואה שיש עוד אנשים שמכינים רוגוט כרומפלי! (כל אחד והעיוות שלו לשם..) איזה כבוד לקהילה ההונגרית! ממולץ כארוחה לצאת הצום:(
תודה מאוד טעים