עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
קרקרים מלוחים וטעימים שממש קשה להפסיק לנשנש.
מכינים אותם ממש בזריזות.
ואם תשאלו אותי,
הכי טעים לאכול אותם עם אבטיח ,אגס,ענבים או תאנה מתוקה.
נסו לאכול פרי מתוק עם קרקר – זו אחת האהבות אצלנו במשפחה.
הכנתי נינוש מלוח עם קמחים בריאים יותר.
כדאי ומומלץ להכין כאלה מלוחים בבית ,
הרבה יותר בריא מאשר אלו הקנויים, כי יודעים בדיוק מה שמנו בפנים.
ללא חומרים משמרים וכל מיני תוספות.
ההכנה ממש קלה קלה
מתכון שהוא פרווה וגם טבעוני
המצרכים –
כוס קמח מלא
כוס קמח כוסמין מלא
כוס קוואקר
חצי כוס שמן זת
כף סוכר
כפית מלח
חצי כוס מים
2 כפות גדושות שומשום מלא
2 כפות גדושות זרעי פשתן
2 כפות קצח
אופן ההכנה –
- מניחים את כל המצרכים בקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.\במידה והבצק נוקשה מוסיפים עוד טיפונת מים.
- מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
- מחלקים ל-2
- מרדדים כל חלק דק דק על נייר אפייה
- מעבירים לתבנית של התנור
- חותכים בעזרת הגלגלת של הפיצה לריבועים או מעויינים או רצועות – מה שבא לכם.
- מכניסים לאפייה בערך 20 דקות או עד שראיתם הזהבה יפה.
- כך עושים גם עם החלק השני – יוצאות 2 תבניות תנור
לאחר שהקרקרים מתקררים מאפסנים בקופסה אטומה.
נפלא וכיף שיש קופסת קרקרים כזו בבית.
מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
לא רשמת באיזה טמפ׳ לאפות ? וגם זה משנה היכן להניח את התבנית בתנור ? למטה ? אמצע ?
באיזה טמפר׳ אופים ? וגם אפשר להוסיף גרעיני חמניה ? דלעת ? או להשתמש בהם במקום משהו אחר ?
הפישתן צריך להיות טחון? או כמו שהוא נקנה ? וגם אפשר קמח רכיל במקום קמח מלא ?
כן לא טחון וכן אפשר קמח אחר