קרקר בריאות – קוואקר כוסמין וגרעינים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קרקרים מלוחים וטעימים שממש קשה להפסיק לנשנש.

מכינים אותם ממש בזריזות.

ואם תשאלו אותי,

הכי טעים לאכול אותם עם אבטיח ,אגס,ענבים או תאנה מתוקה.

נסו לאכול פרי מתוק עם קרקר – זו אחת האהבות אצלנו במשפחה.

הכנתי נינוש מלוח עם קמחים בריאים יותר.

כדאי ומומלץ להכין כאלה מלוחים בבית ,

הרבה יותר בריא מאשר אלו הקנויים, כי יודעים בדיוק מה שמנו בפנים.

ללא חומרים משמרים וכל מיני תוספות.

ההכנה ממש קלה קלה

מתכון שהוא פרווה וגם טבעוני

המצרכים –

כוס קמח מלא

כוס קמח כוסמין מלא

כוס קוואקר

חצי כוס שמן זת

כף סוכר

כפית מלח

חצי כוס מים

2 כפות גדושות שומשום מלא

2 כפות גדושות זרעי פשתן

2 כפות קצח

אופן ההכנה –

  • מניחים את כל המצרכים בקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.\במידה והבצק נוקשה מוסיפים עוד טיפונת מים.
  • מניחים את הבצק בצד לרבע שעה.
  • מחלקים ל-2
  • מרדדים כל חלק דק דק על נייר אפייה
  • מעבירים לתבנית של התנור
  • חותכים בעזרת הגלגלת של הפיצה לריבועים או מעויינים או רצועות – מה שבא לכם.
  • מכניסים לאפייה בערך 20 דקות או עד שראיתם הזהבה יפה.
  • כך עושים גם עם החלק השני – יוצאות 2 תבניות תנור

לאחר שהקרקרים מתקררים מאפסנים בקופסה אטומה.

נפלא וכיף שיש קופסת קרקרים כזו בבית.

מתכונים טבעוני 

מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים

 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יעל
1 year ago

לא רשמת באיזה טמפ׳ לאפות ? וגם זה משנה היכן להניח את התבנית בתנור ? למטה ? אמצע ?

דניאל
1 year ago

באיזה טמפר׳ אופים ? וגם אפשר להוסיף גרעיני חמניה ? דלעת ? או להשתמש בהם במקום משהו אחר ?

חלי
1 year ago

הפישתן צריך להיות טחון? או כמו שהוא נקנה ? וגם אפשר קמח רכיל במקום קמח מלא ?

1 year ago
Reply to  חלי

כן לא טחון וכן אפשר קמח אחר