ורניקס במלית של גבינה מתוקה

העמוד שלי בפייסבוק – מוזמנים להצטרף !

 

 

בכל בית רומני , אין שבועות בלי ורניקס מתוקים – Varenitches cu Brinza

 

ורניקס הם כיסונים במלית גבינה מתוקה ,מתובלת בהרבה גרידת לימון ווניל.

זהו ללא ספק מאכל ופינוק של סבתות רומניות .

 

סבתא של בעלי נהגה להכין את הורניקס האלה בשבועות ובכל אירוע חגיגי.

מגישים מוקפץ בחמאה וסוכר ועדיף בצד ריבה ביתית טובה (דולצ'צה)

 

כנסו לכל מתכוני שבועות שלי 

 

המצרכים לבצק –

2 וחצי כוסות קמח

2 ביצים

חצי כוס מים רותחים

3 כפות שמן

קורט מלח

 

המצרכים למלית גבינה מתוקה –

350 גר' גבינה מוצקה לאפייה- כנען,טוב טעם ,טבורוג

1/2 כוס סוכר

גרידה מלימון טרי שלם

2 שקיות סוכר וניל

כפית קורנפלור

 

הכנת הבצק-

בקערה מנפים את הקמח והמלח. מוסיפים את המים הרותחים והשמן,

מערבבים מעט ומוסיפים את הביצים 

מאחדים לבצק הומוגני ורך מעט דביק.

מכסים ומניחים למנוחה של כרבע שעה .

בינתיים מכינים את המלית-

מערבבים את כל המצרכים יחד ויוצרים תערובת אחידה.

 

מחלקים את הבצק ל 2 חלקים

מקמחים היטב משטח עבודה.

מרדדים כל חלק לעובי דק מאוד, ממש כמו פסטה.

קורצים עיגולים עם כוס לגודל הרצוי.

   

מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול מקפלים ומהדקים היטב.

מחממים בסיר מים רותחים עם מעט מלח

מכניסים את הורניקס לבישול של כמה דקות  2-3 דקות בלבד.

מוציאים למסננת.

לפני ההגשה מחממים במחבת טפלון 2 כפות חמאה כשהחמאה נמסה מכניסים את הורניקס 

לחימום של כדקה.

מפזרים סוכר מעל ומגישים.

אפשר ומומלץ להגיש עם קונפיטורת דובדבנים.

זה מופלא 

חג שמח 🙂

 

 

ואם יש ממש מפונקים שלא אוהבים ריבה,

מזלפים שוקולד מלמעלה וזה מעדן 🙂

מתכונים מהמטבח הרומני

האינסטגרם שלי 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק 

תגובות

תגובות