קינוח בכוסות אישיות , המורכב משכבה של קרם שקדים – שמכינים כמו מלבי,
מעליו שכבת שוקולד טחינה ופירורי חלבה .
קינוח מפתיע בטעמו המצוין, ללא מוצרי חלב ,ללא ביצים .
כן, טבעוני לחלוטין – גם האורחים הטבעונים שלי, יהנו מקינוח טעים ומיוחד.
חוץ מזה לאלרגים לחלב ויש כאלה במשפחה – זה קינוח מושלם 🙂
קל מאוד להכנה ,
המצרכים לקרם – 6-8 מנות בכוסות אישיות
שתי כוסות וחצי של חלב שקדים
3 כפות מלאות קורנפלור
1/4 כוס שקדים עם קליפה טחונים דק
כפית תמצית שקדים
5 כפות סוכר
גרד מחצי לימון
וניל
2 כפות ממרח שקדים
לציפוי שוקולד –
75 גר’ שוקולד מריר
כף סילן טבעי (לא חובה)
כף חלב שקדים/מים
3 כפות טחינה גולמית
כפית שמן
לקישוט פירורי חלבה
מחממים בסיר כבד – חלב שקדים, סוכר, קורנפלור ווניל.
בוחשים במטרפה תוך כדי הבישול .
התערובת מסמיכה לדרגה של דייסה.
משלבים את השקדים וממשיכים לטרוף עוד כדקה.
מורידים מהאש ומוסיפים את ממרח השקדים,תמצית שקדים וגרד הלימון.
מערבבים לתערובת אחיד.
מעבירים לכוסות הגשה .
מכניסים למקרר לקירור של כמה שעות עד להתייצבות הקרם.
מכינים ציפוי שוקולד – לא חובה אבל מוסיף המון
בבן מארי ממיסים את קוביות השוקולד – אפשר גם במיקרו בפולסים.
משלבים את שאר המרכיבים.
מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל קרם השקדים.
מקשטים עם פירורי החלבה.
אפשר ומומלץ להגיש גם בתוספת פירות טריים.
זה נפלא 🙂
ואם אתם לא טבעונים או אלרגים לחלב – אפשר בהחלט
להחליף את חלב השקדים ב- 2 כוסות חלב וחצי כוס שמנת מתוקה
מתכון לחלב שקדים בייתי מושלם תוכלו למצוא כאן