בשבת האחרונה הכנתי מאפה משגע וטעים.
במקום בורקס הבשר הרגיל שלי הכנתי מאפה כמו צ’וקור ,
מאפה בצורת שבלול. והפעם עם בצק פילו.
למעשה יוצא מאפה שהוא הרבה פחות כבד ושומני.
המילוי עטוף בבצק פילו דקיק וזה פשוט תענוג לאכול.
אוהבים בצק פילו ?
קבלו מלא מתכונים עם בצק פילו
המצרכים –
בצק פילו שמרית (השתמשתי בחלק מהדפים)
מעט שמן זית או ספריי
600 גרם בשר טחון
בצל גדול
חתיכה של כרישה קצוצה
מלח
פלפל שחור
ביצה
כפית סילאן
מעט בהרט (אפשר כל תבלין אחר שאתם אוהבים)
אפשר להכניס ירק
קריספי וטעים מאפה צ’וקור בשרי – שבלול פילו במילוי בשר
אופן ההכנה –
הכנת המלית –
מטגנים את הבצק הקצוץ והכרישה .
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים מעט משני הצדדים.
מעבירים לקערה ומקררים.
מקשקשים את הביצה ומשאירים בצד כף ביצה את השאר מוסיפים למלית.
מוסיפים תבלינים .
פותחים את עלי הפילו.
מניחים עלה אחד.
מורחים בשמן ממש קלות. אין צורך להעמיס בהרבה שמן – יש שומן גם מהמלית של הבשר.
מקפלים ל- 2.
מניחים בקצה מלית בשר ומגלגלים לכרוכית קטנה.
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה בצורה שבלול.
כך מכינים הלאה את שאר העלים וכל פעם מחברים לשבלול הקודם.
נוצר שבלול אחד גדול.
מברישים בביצה שהשארנו ומפזרים מעט קצח.
אפייה 180 מעלות עד שזהוב כחצי שעה.
מאפים מדפי פילו
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר