קרוסטטה ריבת משמש איטלקית crostata di marmellata

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קרוסטטה היא העוגה המקומית האיטלקית .

מי שביקר באיטליה ודאי נתקל בה בכל מעדנייה או סופר או קונדיטוריה.

ישנם גדלים וצורות שונות לעוגה .

העוגה היא בעצם פאי בצק פריך במילוי ריבה .

דומה לחיתוכיות ריבה שלנו או ללינצר האוסטרית – אבל באיטליה קוראים לזה קרוסטטה .

אפשר להכין בתבנית עגולה כפאי או בתבנית מלבנית ואז לחתוך לחיתוכיות.

העונה של המשמשים החלה וכבר המחיר התחיל לרדת.

השבוע קניתי מלאי משמשים במחיר שפוי (10 שקלים לק"ג) ומחלקם מיד העמדתי סיר לריבה.

אני שומרת לי ריבת משמש לאורך כל השנה גם שהם כבר נעלמים מהשוק.

מתכון לריבת משמש 

קרוסטטה היא פיתרון מעולה לניצול הריבות הביתיות.

מעולה עם כל ריבה- גם תות, אפרסקים,שזיפים ועוד.

את הקרוסטטה הכנתי לקינוח ארוחת שישי פרווה.

השתמשתי בנטורינה שהיא תחליף הפרווה המועדף עלי לחמאה

במידה ורוצים להכין קרוסטטה טבעונית – משמיטים את הביצה ומוסיפים 1/4 כוס קרם קוקוס במקום

המצרכים לבצק –

200 גר' נטורינה קרה

340 גר' קמח

כפית גדושה אבקת אפייה

קורט מלח

גרידה מלימון

שקית סוכר וניל

1/2 כוס סוכר

ביצה/ טבעונים מחליפים בקרם קוקוס

2-3 כפות מים קרים

350-400 גר' ריבת משמש / או אחרת

אופן ההכנה –

  • מניחים במעבד מזון נטורינה ,קמח וסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מעבירים למקרר עטוף בניילון לחצי שעה או יותר.
  • מניחים נייר אפייה על השיש ומרדדים 3/4 מהבצק לגודל של תבנית 20/30
  • את החלק הנותר מרדדם לעלה דק ומעבירים לפריזר לרבע שעה.
  • לאחר שמוציאים חותכים ממנו רצועות לקישוט הקרוסטטה.
  • מורחים את הריבה על הבצק שבתבנית
  • מעל הריבה מניחים את רצועות הבצק .

  • מכניסים לתנור מחומם מראש על 175 ל 40 דקות.
  • לאחר שהעוגה התקררה אפשר לחתוך לקוביות ולאחסן בקופסה אטומה.

שידרוגים לבצק

במקום 30 גר' קמח אפשר להוריד ולהוסיף 50 גר' שקדים או אגוזים מכל סוג טחונים דק.

סירטון הדרכה איך מכינים כאן – 

אוהבים משמשים ?

כאן מתכונים עם משמשים 

מתכונים לקינוחים פרווה תוכלו למצוא כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות