
אני מאוד אוהבת את השילוב של חמוץ ומתוק .
לכן גם תמצאו בבלוג שלי הרבה קינוחים ועוגות עם פירות, במיוחד בקיץ.
שילוב של גבינה מתוקה וקרמית עם פירות יער חמצמצים בצבעים מרהיבים.
הכנתי בצק שמרים מעולה לקראנצים ,
ושילבתי את הפירות במלית הגבינה.
יצאו עוגות מושלמות, רכות ובטעם מיוחד
מצרכים- להכנת 3 קראנצים/כרוכיות
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים/25 ג"ר טריים
1/4 כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 חלמונים
כ- 3/4 כוס חלב
200 ג"ר חמאה רכה
כפית גרד לימון טרי
מצרכים למלית הגבינה – למילוי של 2 עוגות
250 ג"ר גבינה למאפים כמו טוב טעם או כנען/טוברוג
(כאן תמצאו מתכון להכנת גבינות בבית)
100 ג"ר מסקרפונה/גבינת שמנת או ריקוטה
1/2 מקל וניל או 2 שקיות סוכר וניל
גרד מחצי לימון
כף קמח/קורנפלור
ביצה קטנה
1/2 כוס סוכר
חופן נדיב פירות יער אוכמניות/פטל קפואים או טריים. אני שילבתי גם דובדבנים.
אופן הכנת הבצק –
מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר.
מנפים את הקמח לקערת המיקסר.
מוסיפים תערובת שמרים וביצים ומתחילים בלישה.
לאחר לישה איטית של כ-5 דקות, משלבים חמאה.
ממשיכים בלישה איטית עוד כ- 7 דקות .
לקראת הסוף משלבים מלח וגרד לימון. מניחים את הבצק בקערה.
משהים אותו כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .
לאחר מכן למכניסים לקירור של כשעתיים לפחות.
עוטפים בניילון לא הדוק. מכניסים למקרר לקירור – 4 שעות לפחות.
מרדדים שוב את הבצק למלבן גדול ומקפלים על שלוש.
מכניסים לקירור ללילה.
מחלקים את הבצק ל- 3
מכינים את המלית
מערבבים בקערה את הגבינות עם שאר המצרכים לתערובת אחידה.
מחלקים את התערובת ל- 2
לחלק אחד משלבים חופן פירות יער .
מרדדים שליש בצק למלבן גדול 30/45
מורחים את תערובת הגבינה עם פירות היער על כל משטח המלבן.
מגלגלים לכרוכית , חותכים באמצע ומסובבים בצורת בורג לקראנץ.
מניחים בתבנית אינגלישקייק.
על המלבן השני, מניחים במרכז את תערובת הגבינה.
מניחים על התערובת את פירות- אני שילבתי פטל.
חותכים מהצדדים אלכסונים וסוגרים אחד מעל השני.
מניחים בתבנית אינגליש קייק.
מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כ3/4 שעה.
מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם מראש על 170-180 מעלות לאפייה של כ- 45 דקות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור אפשר לזגג במי סוכר – 1/4 כוס מים 4 כפות סוכר להרתיח עם 2-3 טיפות לימון או וניל.
בואו לעקוב אחרי גם באינסטרגרם ובסטורי !!!
כל מתכוני עוגות השמרים שלי – ויש הרבהה !!!