עוגת שמרים רכה ואוורירית במילוי מושלם של אגוזי לוז.
גיוון מעולה לעוגות השמרים של שבת .
המצרכים ל- 3 עוגות קראנץ-
4 כוסות קמח מומלץ לחם ( לא חובה)
כף שמרים יבשים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
150 גר'חמאה
2 כפות שמן
וניל
גרד לימון
חצי כפית מלח
ככוס חלב פושר
מילוי לקראנץ אחד-
2 חלבונים מוקצפים
2 כפות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג
גרד מתפוז
2 כפות גדושות ממרח אגוזי לוז
חופן נדיב אגוזי לוז קלויים וגרוסים
מכינים את הבצק-
בכוס מערבבים שמרים עם מעט חלב וסוכר. מניחים להתפחה של כ- 5 דקות.
מניחים במקסר קמח מנופה, תערובת שמרים, חלמונים,שמן,סוכר וחלב.
מתחילים בלישה איטית. לאחר כמה דקות משלבים קוביות חמאה בהדרגה,
ממשיכים ללוש מספר דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מניחים בקערה להתפחה של כשעה.
מכניסים לקירור – 4 שעות לפחות.
מחלקים בצק ל- 3.
מכל חלק מכינים קראנץ
הכנת המילוי- לעוגה אחת
מקציפים חלבונים עם סוכר , משלבים את הפודינג.
מאחדים את הקצץ עם ממרח אגוזי הלוז וגרד תפוז.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד להטמעה.
מורחים את המילוי על הבצק המרודד,
מגלגלים לכרוכית ויוצרים קראנץ.
מתפיחים כשעה.
מורחים בביצה טרופה ואופים כחצי שעה עד 40 דקות.
מברישים את המאפה במי סוכר.
אהבתם את המתכון ?
אשמח אם תשאירו לי כאן למטה תגובה 🙂
לייק לדף שלי בפייסבוק יתקבל בברכה