


הלביבות הצמחוניות האלה מעולות כארוחת צהריים קלה, טעימה ובריאה.
את הלביבות הכנתי בהשראת חבר יקר לפייסבוק – שחם גור – שף מוכשר
שהוא גם טבעוני ומכין אוכל משובח, מעניין וחדשני.
ממליצה לכם להכנס לדף שלו בפייסבוק – כשקולינריה והלב נפגשים .
בואו להכין לביבות/קציצות משובחות ,
גם טעים גם בריא !
המצרכים כ- 10-15 קציצות
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס קוואקר
בצל גדול
כרשה בינונית
כוס דחוסה עלי תרד טרי בשרני
סלסלת פטריות טריות
חופן עלי בזיליקום ואורגנו טריים
אפשר להשתמש בעשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה-כוסברה -מה שאוהבים
מלח, פלפל שחור
משרים את העדשים במים כשעה או יותר. מסננים.
מרטיבים את הקואקר במים ומסננים.
במחבת רחבה מטגנים במעט שמן חצי מהבצל – קצוץ .
משלבים גם את הכרשה.
לאחר טיגון קל מוסיפים את עלי התרד לעוד כדקה של הקפצה.
מורידים מהאש.
מניחים במעבד מזון את העדשים,הקוואקר, תערובת הבצל-תרד-כרשה וחצי הבצל הנותר.
מוסיפים גם את עשבי התיבול. טוחנים הכל למחית חלקה.
מעבירים לקערה.
קוצצים את הפטריות הטריות לקוביות.
משלבים לתערובת ומערבבים היטב.
מתבלים במלח ופלפל. אפשר להוסיף גם מעט כמון.
יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
מצפים בפירורי לחם
ומניחים על נייר אפיה משומן בשמן זית.


מטפטפים מעט שמן מעל כל קציצה.
מכניסים לאפיה לתנור מחומם על 190 מעלות לכ- 20 דקות אפיה.
יוצאות קציצות פשוט מופלאות.
אהבתם ? הכנתם ?
אשמח לתגובה !

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.