קציצות עם שעועית ברוטב מנגולד ירוק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_8761

  

קציצות מבשר בקר טחון  שמבושלות ברוטב ירוק  נהדר של מנגולד או עלי תרד.
לרוטב אני מוסיפה שעועית לבנה, תפוחי אדמה וגזר.

 

 

המצרכים –

6 עלי סלק  גדולים חתוכים ( רק החלק הירוק)

2-3 כפות שמן

 

לקציצות-

500 ג"ר בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ 

1 פרוסת לחם רטובה וסחוטה

1 שן שום
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל

 

לרוטב-
2 תפוחי אדמה -חתוכים לקוביות

1 גזר חתוך

2 שיני שום כתושות

מעט שבבי צ'ילי לחריפות (למי שאוהב)

מלח ,פלפל

מעט כורכום

כוס וחצי שעועית לבנה מושרית ומבושלת

 

אופן ההכנה-

נתחיל בעלי הסלק-
לשים 3 כפות שמן במחבת , לטגן על אש נמוכה את  עלי המנגולד כ 20-30 דקות לערבב כל הזמן שלא ישרפו. עד שהם משחירים.

להכין תערובת הקציצות- במעבד מזון לטחון את הבצל עם שן שום ופרוסת הלחם ,

לאחד עם הבשר לתערובת אחידה להוסיף ביצה,פירורי לחם ולתבל במלח ופלפל.

 

בסיר רחב לטגן מעט את הבצל, להוסיף שום כתוש, להוסיף את הירקות , לאדות מעט ולהוסיף את השעועית והמנגולד המטוגן.

לתבל במעט כורכום שבבי צ'ילי מלח ופלפל. להוסיף כוס מים. 

ליצור מתערובת הבשר כדורי בשר ולסדר בסיר , אם חסר אפשר להוסיף מעט מים גם בזמן הבישול.

 

IMG_8749

להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה.

להגיש בתוספת אורז לבן או קוסקוס

בתאבון!

 

IMG_8763

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments