קציצות מבשר בקר טחון שמבושלות ברוטב ירוק נהדר של מנגולד או עלי תרד.
לרוטב אני מוסיפה שעועית לבנה, תפוחי אדמה וגזר.
המצרכים –
6 עלי סלק גדולים חתוכים ( רק החלק הירוק)
2-3 כפות שמן
לקציצות-
500 ג"ר בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ
1 פרוסת לחם רטובה וסחוטה
1 שן שום
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
לרוטב-
2 תפוחי אדמה -חתוכים לקוביות
1 גזר חתוך
2 שיני שום כתושות
מעט שבבי צ'ילי לחריפות (למי שאוהב)
מלח ,פלפל
מעט כורכום
כוס וחצי שעועית לבנה מושרית ומבושלת
אופן ההכנה-
נתחיל בעלי הסלק-
לשים 3 כפות שמן במחבת , לטגן על אש נמוכה את עלי המנגולד כ 20-30 דקות לערבב כל הזמן שלא ישרפו. עד שהם משחירים.
להכין תערובת הקציצות- במעבד מזון לטחון את הבצל עם שן שום ופרוסת הלחם ,
לאחד עם הבשר לתערובת אחידה להוסיף ביצה,פירורי לחם ולתבל במלח ופלפל.
בסיר רחב לטגן מעט את הבצל, להוסיף שום כתוש, להוסיף את הירקות , לאדות מעט ולהוסיף את השעועית והמנגולד המטוגן.
לתבל במעט כורכום שבבי צ'ילי מלח ופלפל. להוסיף כוס מים.
ליצור מתערובת הבשר כדורי בשר ולסדר בסיר , אם חסר אפשר להוסיף מעט מים גם בזמן הבישול.
להעביר לאש נמוכה ולבשל כשעה.
להגיש בתוספת אורז לבן או קוסקוס
בתאבון!