קציצות מפרום של קיץ, אני מכינה בימים החמים של הקיץ הלוהט.
בלי טיגונים ועבודה קשה של הכנת מפרום קלאסי והתוצאה ממש דומה בטעם.
אז איך מכינים כאלה קציצות נהדרות לארוחת שבת ?
ממש בקלי קלות.
מכינים – תערובת בשר לקציצות של מפרום.
קצת תפוחי אדמה וירקות בציר עגבניות , ויש לכם סיר נפלא בזמן הכנה קצר ויעיל.
תרצו להכין מפרום טריפוליטאי אמיתי ?
כנסו כאן למתכון של סבתא
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
קציצות מפרום של קיץ
המצרכים –
כ- 750 גר’ בשר בקר טחון טרי ואיכותי (עם שומן)
בצל גדול
גזר מגורד דק
ביצה
פרוסת חלה עבה רטובה וסחוטה
כפית בהרט למפרום חררת ( או ראס אל חנות)
פלפל שחור
מלח לפי טעם
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה
עוד צריך להכין צלחת עם קמח
(אפשר קמח לבן או כל קמח אחר – כוסמין, מלא ואפילו סולת)
לציר הבישול – סיר רחב וגדול
בצל קצוץ
2 ענפי סלרי עלים קצוצים
עגבניה בשלה גדולה
2-3 תפוחי אדמה פרוסים
גזר פרוס
כמה טבעות כרשה קצוצה
קישוא חתוך קוביות
אפשר גם קוביות של דלורית
2 כפות רסק עגבניות מרוכז 28%
כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית קינמון
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה –
- מניחים במעבד מזון את הבצל וקוצצים היטב עם החלה הסחוטה.
- מעבירים לקערה עם הבשר הטחון.
- מערבבים את הבשר עם שאר המצרכים – גזר מגורד,ביצה ותבלינים.
- מכינים את הציר בסיר הרחב – מטגנים בצל להזהבה יפה עם כרשה וסלרי.
- משלבים את העגבניה ותפוחי האדמה ושאר הירקות.
- מוסיפים רסק עגבניות תבלינים ומים.
- במקביל מטגנים את הקציצות –
- מצפים את הקציצות בקמח ומטגנים בשמן עמוק טיגון יפה משני הצדדים.
- מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב ולאחר שרותח מעבירים לאש נמוכה בישול של כשעה ורבע.
מכינים קערת קוסקוס וקערה של מסייר ויש לכם ארוחה משגעת .
ואני אוהבת את הקציצות שלי עם חלה טרייה .
קציצות מפרום של קיץ – אוכל פשוט והכי טעים !
מתכון קוסקוס מסולת מהיר – כאן
מתכון למסייר – חמוצים טריפוליטאים – כאן
לוחצים כאן לקבל את – כל מתכוני המטבח הטריפוליטאי המופלא
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף
“מתנות קטנות התפריט היומי ”