קציצות דגים מטוגנות ונוסטלגיות כמו של פעם .
חלק מאיתנו “הותיקים” יותר, ודאי זוכרים את המסעדה שהייתה בבית הספר.
אני לא הייתי מאלה שאוכלים במסעדה , אבל את הריחות שיצאו משם אני זוכרת היטב!
פעם בשבוע היה מתפזר הריח של קציצות הדגים המטוגנות בבית הספר.
הכנתי אותם פעמים רבות בבית, (ויש כאן מתכון ותיק שלי – אחד הראשונים שהעלתי לבלוג) ,
אבל משום מה בתקופה האחרונה קצת נשכחו מהתפריט.
השבוע הכנתי קציצות דגים מטוגנות ואפילו קצת שידרגתי אתו המתכון.
הכנתי קציצות עם דג אמנון טרי ובריא – מלא בויטמין D
קציצות דגים משגעות בטעם של פעם,
ממש כמו שהיו מכינים בבית הספר רק הרבה יותר טעימות !
עם המון ירק ותבלינים ופילה דג טרי שמשבח את הקציצות .
קציצות דגים מטוגנות כמו שהיו מכינים פעם בבית הספר
המצרכים-
כ- 600 גר’ פילה דג אמנון טרי מפולט ללא עור ועצמות
2 בצלים
4-5 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה(או כוסברה)
ביצה
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
חצי כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון
מעט כורייה(קימל טחון)
פלפל שחור ומלח.
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
מכינים צלחת עם כוס פירורי לחם
אופן ההכנה –
- טוחנים את פילה הדג לפירורים – מוציאים לקערה
- מכניסים גם את הבצל והשום וטוחנים מעט – מוסיפים לחם,פטרוזיליה וטוחנים היטב.
- מעבירים לדג הטחון בקערה
- משלבים ביצה ותבלינים ומערבבים היטב.
- מנכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים כדורים מעט שטוחים
- מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה טובה .
- מוציאים על נייר סופג.
מומלץ להגיש עם סלט טרי קצוץ , חמוצים ,טחינה,לימון כבוש, צ’יפס וכל מה שבא לכם
קציצות כאלה בפיתה זה מושלם !
המתכון עלה אצלי לסטורי באינסטגרם במסגרת שיתוף פעולה של בלוגרים כותבי מתכונים, עם אירגון מגדלי הדגים בישראל – לעידוד הצריכה של דגים טריים ישראלים – בואו לקהילה שלי באינסטגרם לוחצים על עקוב –
לוחצים כאן לאינסטרגם
קציצות דגים מטוגנות כמו שהיו מכינים פעם בבית הספר
מבחר ענק של מתכוני הדגים שלי
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”