קנישס רומני

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קנישס רומני – לביבות נפלאות של תפוחי אדמה במלית של בשר ובצל מטוגן.

לביבה שאני זוכרת בעיקר מפסח 

 

הקנישס או קניש,  אופייני למטבח היהודי המזרח אירופאי.

בילדותי אמא הכינה בורקס משובללים במלית תפוחי אדמה, וקראנו להם קנישס.

אבל בפסח אצל דודה של אבא אכלנו תמיד את הלביבות המופלאות האלה וגם להן קראו קנישס.

הלביבות האלה מאוד דומות ללביבות תפוחי אדמה ובשר שמכינים במטבחים הצפון אפריקאים,

כמו בנטש, פסטלים ובסטיל. אצל העיראקים בפסח זה קובה פטטה.

כאן תמצאו מתכון לבסטיל טריפוליטאי .

השוני הוא צורת התיבול של הבשר וגם המרכיבים והתיבול של מעטפת תפוחי האדמה.

בכל מקרה זו לביבה מופלאה ואהובה ואני מכינה אותה בדרך כלל בחגים .

דורשת לא מעט עבודה וגם טיגון !

 

 

המלצה שלי לאכול את הלביבה כשהיא מתקררת.

אבל זו רק המלצה… בקושי הצלחתי לצלם כשכל רגע מישהו בא וחטף לביבה…

איך מכינים קנישס רומני ? 

המצרכים –

קילו תפוחי אדמה  כ- 5-6 תפוחי אדמה בינוניים

חצי כוס קמח תפוחי אדמה ( או קמח רגיל לא בפסח)

כף שמן

 

 

2 בצלים גדולים קצוצים

400 גר’ בשר בקר טחון

מלח, פלפל

 

למעטפת לפני הטיגון-

2 ביצים 

כוס קמח מצה דק דק או קמח תפוחי אדמה (מי שרוצה ללא גלוטן)

 

 

מבשלים את תפוחי אדמה במים עד לריכוך.

מניחים במסננת עד לקירור וייבוש מנוזלים (כחצי שעה לפחות)

מרסקים למחית חלקה.  שומרים 2 כפות מהמחית בצד.

מוסיפים את הקמח והשמן, מלח ופלפל שחור  ומערבבים היטב.

מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה יפה.

מעבירים 2 כפות מהבצל המטוגן, לתוך תערובת תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

מקררים את תערובת תפוחי האדמה.

 

מטגנים את הבשר עד שהופך פירורים ומטוגן היטב.

מעבירים לבצל המטוגן ומקררים מעט.

מוסיפים תבלינים ואת 2 כפות תפוחי האדמה.

מערבבים היטב לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים מתערובת תפוחי האדמה.

יוצרים כדורים קטנים יותר מתערובת הבשר.

(תהליך שמאוד עוזר בהכנה של הלביבות) 

 

משטחים את הפירה על היד וממלאים בבשר ועוטפים ליצירת לביבה .

 

   

 

מחממים שמן לטיגון עמוק.

טובלים את הלביבות בקמח ואחר כך בביצה ומכניסים לטיגון עד להזהבה יפה.

מניחים על נייר סופג.

ממתינים קצת ומגישים לאחר שהלביבות התקררו והתמצקו!  

בתאבון 

חג שמח !

קנישס רומני תכינו זה מופלא !

 

תענוג !

 

כאן מתכונים נוספים של המטבח הרומני 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

 

 

מתכונים נוספים לפסח כאן 

 

חזרה לעמוד הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments