קלצונה בשרי מהמם – הביס המושלם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בסופשבוע הכנתי קלצונה בשרי מהמם שפשוט השתגעו ממנו.

קלצונה הוא כיסון של בצק שמרים שממולא במילוי כלשהוא.

באיטלקית: Calzone al forno – בתרגום – פיצה ממולאת.
מאפה בצק פיצה מקופל כחצי ירח וממולא בכל טוב כיד הדימיון.

כאן מתכון ותיק שלי לקלצונה חלבי

הקלצונה הבשרי שהכנתי – כל כך טעים וממש ממש קל להכנה.

עשיתי תבשיל בשר טחון לבולונז ונשאר לי בשר טחון במקרר.

בזריזות הכנתי מלית בשרית נהדרת דומה לבולונז רק ללא כל הרוטב האדום,

הטעם נשאר איטלקי עם עגבניות ובזיליקום.

 

זאת הייתה מנה נהדרת שחיסלו ממש בכמה דקות.

ארוחה שלמה וטעימה במאפה אחד משגע.

קלצונה בשרי מהמם

המצרכים –

בצק פיצה – כאן מתכון לבצק פיצה 

למילוי –  ל- 2 קלצונה

400 גרם בשר טחון טרי

בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

2 עגבניות גדולות בשלות

1/4 כוס יין לבן

10 עלי בזיליקום קצוצים

מעט אורגנו

מעט צ’ילי חריף

פלפל שחור ומלח

שמן זית

אופן ההכנה –

מטגנים את הבצל עם מעט שמן זית עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב .

מוסיפים את השום וקוביות של עגבניה.

מבשלים כמה דקות ואז מוסיפים את היין בזיליקום והתבלינים.

צולים עוד כמה דקות ומורידים מהאש.

מקררים היטב את התערובת.

פותחים את הבצק עם ידיים מעט משומנות או בעזרת מערוך .

מניחים מהמלית בנדיבות בצד אחד וסוגרים לחצי ירח.

מהדקים היטב את הפינות.

מברישים בשמן זית. להניח כרבע שעה למנוחה .

מכניסים לאפייה תנור 180 מעלות עד שהמאפה מזהיב היטב.

להגיש חם חם – זה פשוט ביס מושלם!

 

למי שיש אינסטגרם יכול ללחוץ כאן ולהצטרף אלי לעמוד – מתנות קטנות גם באינסטגרם 

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רחל נ
1 year ago

ערב טוב, איך מכינים את צורת הקלצונה?
תודה