תבשיל של בשר עגל בתוספת שזיפים ודלורית.
מסוג התבשילים שאני אוהבת להכין בקיץ.
מעט מצרכים והרבה טעם – שבא מחומרי הגלם עצמם.
הבשר משתלב מצויין עם המתיקות של השזיפים והדלורית.
התחלת הבישול על הגז ואחר כך הכנסתי לטאג'ין ולתנור לכ- שעה.
המצרכים לכ- 4 מנות
750 ג"ר קוביות בשר עגל טרי לקדירה
2 בצלים פרוסים
דלורית בינונית חתוכה לפרוסות
כ- 10-12 שזיפים מיובשים מגולענים
פלפל שחור
כף סילאן
אופן ההכנה-
מפלפלים את קוביות הבשר .
מחממים סיר רחב וכבד עם 2-3 כפות שמן זית.
מכניסים את קוביות הבשר לצליה וסגירה מכל הצדדים כ- 2-3 דקות.
מוציאים את קוביות הבשר לצלחת.
מכינים את הירקות פרוסים
באותו הסיר ממשיכים ומטגנים את פרוסות הבצל, משלבים גם כף סילאן.
מטגנים כ- 2-3 דקות ומוסיפים את הדלורית הבשר והשזיפים.
צולים מספר דקות ומוסיפים כחצי כוס מים.
מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה.
מבשלים כ20 דקות.
מעבירים את התבשיל לטאג'ין (או לפיירקס עם מכסה).
מוסיפים עוד כחצי כוס מים.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות לכ-שעה .
לבדוק אם חסר מים אפשר להוסיף בזמן האפיה.
לפני ההגשה אפשר לטפטף טיפות לימון, ששובר את המתיקות של התבשיל.
מגישים בתוספת אורז לבן- פשוט מעדן !
כנסו לעקוב אחרי גם באינסטגרם