צלי כתף מתכון – מתכון לצלי כתף מספר 5 קלאסי וחגיגי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

צלי כתף מתכון – מתכון לצלי כתף מספר 5 קלאסי חגיגי

המדריך המלא להכנת צלי כתף חגיגי ומרשים לארוחת החג .

כל הטיפים להצלחה לקדרת צלי כתף – פרוסות בשר רכות ונימוחות פשוט חלום !

צלי כתף אני מכינה פעמיים בשנה – בארוחת ראש השנה ובפסח , לפעמים גם באירועים מיוחדים.

מנת בשר חגיגית – פרוסות בקר רכות עסיסיות עם טעם עמוק של בשר טוב.

הנתח הכי טעים שיש.

בהכנת צלי כתף מספר 5 , אני נצמדת לשיטה הקלאסית מהבית .

מבשלים את הנתח בשלמותו (אם הוא גדול חותכים לחצי) ברוטב צלי עשיר.

אחרי הבישול הנתחים עוברים לקירור במקרר.

את הרוטב אני מסננת היטב על כל הטעמים שבו.מעבירה לכלי אטום ומכניסה גם כן למקרר.

למחרת ביום ההגשה- אני מכינה רוטב פטריות עשיר, פורסת את הנתחים לפרוסות יפות.

מניחה בתוך הרוטב ומכניסה לתנור .

המצרכים להכנת צלי כתף חגיגי

נתח צלי כתף מספר 5 בין קילו וחצי ל 2 קילו – עדיף טרי

אם משתמשים בבשר קפוא – לקנות בשר קפוא לא מעובד !

להפשיר יום במקרר – לשטוף ולספוג את הבשר מנוזלים

 

להכנת רוטב הצלי-

1-2 בצלים קצוצים

2 גזרים פרוסים

עגבניה גדולה בשלה חתוכה לקוביות

3-4 שיני שום כתושות

4 עלי דפנה

5-6 גרגרי פלפל אנגלי

2 כפות דבש/סילן

כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור בנדיבות

מלח לפי טעם

5-6 שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים.

 

המצרכים לרוטב פטריות –

בצל גדול קצוץ

סלסלת פטריות

לטעם עמוק יותר של פטריות אני מוסיפה חופן של פטריות מיובשות(לא חובה)

רוטב של הצלי המסונן

איך מכינים צלי כתף מספר 5 חגיגי , מרשים , רך ועסיסי  ?

ישנה אפשרות לקצר את תהליך הבישול ולבשל את הצלי בסיר לחץ

אם מבשלים בסיר לחץ זמן הבישול מתקצר לשעה וחצי.

בסיר רגיל כ- 3 שעות או עד שהבשר מתרכך.

 

אופן ההכנה –

מתחילים בטיגון וסגירה של הבשר.

אני חתכתי את הנתח הגדול ל- 2 נתחים כדי שיוכלו להכנס לסיר.

מחממים בסיר שמן ומעבירים את הנתחים לטיגון משני הצדדים.

מוסיפים את הבצל, השום והעגבניה.

ממשיכים בטיגון ומשלבים את שאר המרכיבים.

מוסיפים מים עד כיסוי וקצת מעל – בסיר לחץ רק עד גובה הבשר.

סוגרים את הסיר ומבשלים עד לריכוך.

לאחר שהבשר מתקרר , מעבירים את נתחי הבשר לכלי סגור ומכניסים לקירור.

את הרוטב מסננים היטב ומעבירים גם כן לכלי ולמקרר.

 

למחרת, מכינים את ציר הפטריות –  בכלי שאפשר להכניס גם לתנור.

מטגנים בצל, משלבים את הפטריות הפרוסות ו 2 כפות פטריות יבשות.

מוסיפים את הרוטב של הצלי ששמרנו במקרר. מתקנים את התיבול – אם חסר מלח ופלפל.

אפשר להעביר את הרוטב לכלי הגשה יפה

(תבנית פיירקס או זכוכית  שאפשר להכניס לאפייה בתנור)

 

פורסים את נתחי הבשר לפרוסות בעובי של ס"מ בערך.

מסדרים אותם יפה בתוך הרוטב. מכסים במכסה או בנייר כסף.

מכניסים לאפיה של כחצי שעה 40 דקות בתנור על חום 170 מעלות.

בזמן האפייה כדאי לבדוק שלא חסר רוטב .

אצלנו אוהבים את הצלי עם אורז לבן – מנה מושלמת חגיגית וטעימה !

 

צלי כתף חגיגי ומרשים ! פרוסות בשר רכות מלאות בטעם – אין אחד שלא אוהב !

  • ניתן להוסיף לרוטב הפטריות כוס יין

כאן מתכון מעולה שלי לאסאדו בתנור 

כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –

 "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי –

התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

חזרה לעמוד הראשי !

צלי כתף מתכון – מתכון לצלי כתף מספר 5 קלאסי וחגיגי

 

תגובות

תגובות