אסאדו בתנור

 

תבשיל אסאדו בתנור , מושלם לאירוח או לפינוק משפחתי.

נתח אסאדו או שפונדרה/קשתית הוא אחד המעולים לצלייה ובישול ארוך.

כשאני מוצאת בקצבייה נתחים שמכילים הרבה בשר (לא רק שומן) ,

אני מצטיידת ב- 2 קילו לפחות להכנת תבשיל אסאדו.

ואם יש נתח קטן של אסאדו כבש או צלעות,מומלץ לשלב  נותן טעם מעולה לתבשיל (למי שאוהב).

 

אחרי כ- 3 שעות בישול הבשר יוצא רך עסיסי ומלא בטעמים הודות לעצמות ולשומן שמלווים את הנתח.

הבישול מתחיל על הגז ואחר כך נכנס להמשך צלייה בתנור.

 

בני יובל שמבשל מעולה החליט להכין את התבשיל.

פיניתי את המטבח והשארתי את יובל להכנה.

והתוצאה – תבשיל מופלא עשיר ומלא בטעמים ,

עבודה לא מאוד מסובכת, והטעם מושלם !

כאן תוכלו לראות את כל המתכונים של יובל 

 

איך מכינים תבשיל אסאדו בתנור ?

 

מתכון של יובל ,

דרוש – סיר גדול עם מכסה שאפשר להכניס לתנור 

 

 

כ- 2 קילו אסאדו טרי (לבחור נתחים עם הרבה בשר)

כרבע קילו אסאדו כבש או צלעות ( תורם כתיבלון לתבשיל)

עצם מוח אחת או יותר ( לתוספת טעם)

2 בצלים קצוצים

ראש שום חתוך לחצי

5-6 תפוחי אדמה חצויים לא גדולים 

רבע דלורית חתוכה לקוביות קטנות

אשכול ענבים ללא גרעינים, חצויים כ – 2 כוסות

10 דובדבנים ללא חרצנים

פפריקה מתוקה וחריפה ככפית מכל אחת

פלפל שחור גרוס גס

 3-4 גרגרי פלפל אנגלי

מלח מעט, 

חופן נדיב טימין טרי

כוס בירה לבנה (אפשר יין) 

כותשים כפית זרעי חרדל עם 3 שיני שום, 2 כפות שמן זית וגרגיר פלפל אנגלי.

 

 

מתחילים בחימום הסיר עם מעט שמן זית.

צולים את הנתחים היטב מכל הצדדים.

מוציאם לצד. מכניסים את התבלינים לטיגון.

מוסיפים את הבצל והדלורית. ואחר כך ענבים ודובדבנים.

ממשיכים עוד 2-3 דקות בטיגון.

משלבים את הבשר ותפוחי האדמה.

מוסיפים את הבירה ומעט מים .

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כשעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מכניסים את הסיר לתנור לעוד כשעתיים.

בזמן האפיה הופכים את הנתחים מידי פעם ובודקים שיש מספיק נוזלים.

לא צריך להיות יותר מידי נוזלים.

בסוף הבישול הרוטב מצטמצם ונעשה סמיך ומלא בטעמים.

 

מ ע ד ן !

 

תכינו לארוחת שבת או חג זה מופלא !

 

תבשיל אסאדו בתנור 

 

כל מתכוני הבשר שלי 

חזרה לעמוד הראשי !

 

בואו לעקוב אחרי באינסטגרם ובסטורי כאן 

תגובות

תגובות