
פשטידה מהממת וחגיגית במיוחד לשבועות.
מתכון קל ופשוט ותוצאה לא פחות ממופלאה!
רוטולו זו הגרסה האיטלקית ללזניה שמכינים בצורת שבלול – כל מה שיש לו צורה של כרוכית/שבלול. מתכון שלי לרוטולו נהדר כאן
אז הפעם הכנתי מאפה של שבלולים קטנים ממש כמו שמכינים את הרוטולו אך מבצק פילו במקום עלי פסטה. ההכנה הרבה יותר קלה והטעם מאוד דומה בתוצאה סופית.
מכינים כרוכיות מעלי פילו ממולאות בגבינות טובות ותרד קצוץ עם עשבי תיבול.
ממלאים ומניחים בצורת שבלולים צמודים אחד לשני.
הציפוי למעלה יוצר ממש חיבור בין השבלולים ונוצרת פשטידה נהדרת.
תבנית 26 עגולה – עדיף פיירקס או כלי הגשה שאפשר להניח על השולחן.
פשטידת רוטולו תרד וגבינות – פרחי פילו ממולאים שיוצרים מאפה משובח וטעים
המצרכים-
בצק פילו שמרית– עלים מצוננים אין צורך בהפשרה
400 גר’ תרד תורכי או עלי מנגולד
200 גר’ גבינה צפתית או בולגרית מפוררת
50 גר’ גבינת עיזים (לא משנה איזה) מגורדת
100 גר’ גבינת קצ’קבל מגורדת או כל צהובה אחרת אפשר גאודה/מוצרלה/ מנצ’גו.
גביע קוטג’
חופן עלי זעתר טריים קצוצים/אפשר גם אורגנו או בזיליקום.
2 בצלים ירוקים קצוצים
הציפוי-
גביע שמנת חמוצה או שמנת לבישול
3 כפות שמן זית/אפשר חמאה מומסת
ביצה
בצל ירוק קצוץ
חופן זעתר טרי קצוץ
מעט פלפל שחור
אופן ההכנה –
- קוצצים את התרד מעט ומאדים אותו על מחבת להוריד מהנפח ולהוציא נוזלים
- לאחר מכן מעבירים לקערה ומקררים.
- מוסיפים לקערה את כל הגבינות ועשבי התיבול עם הבצל הירוק.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה.
- מחממים תנור 180 מעלות.
- מוציאים עלה אחד מהחבילה – מניחים באמצע כף נדיבה מהמלית ומורחים לכל האורך.
- מקפלים מהצדדים ומגלגלים לגליל . תוכלו לראות למטה סרטון מצורף
- חוצים את הגליל באמצע בעזרת סכין ומניחים את השושנים שנוצרו בתבנית צמודים זה לזה.
- כך עושים עם שאר העלים, כשמסדרים אותם בצפיפות אחד ליד השני.
- טורפים את הביצה עם השמנת והשמן/חמאה משלבים את עשבי התיבול והתבלינים.
- בעזרת כף מניחים את הציפוי מעל השבלולים כך שיגיע לכולם.
- מכניסים לתנור אפייה של כ- 50 דקות או עד שרואים שהמאפה מזהיב ונאפה יפה.
- רוצים להכין גרסה לייט למתכון ? אין בעיה את הגבינות החליפו בגבינות עד 5% והציפוי תוכלו להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה.