אין כמו פסטה טרייה.
מאכלי פסטה תמיד גונבים את ההצגה, אהובים כמעט על כל אחד.
אני אינני חובבת פסטות, אבל כשטועמים פסטה טרייה ביתית פשוט מתאהבים .
לא מזמן ראיתי תכנית של ג’ימי אוליבר -השף ה”עירום” והמופלא !, שבה הוא הכין את המאכל הנהדר הזה .
התפנה לי בוקר פנוי והחלטתי להשקיע ולהכין
שבלולי פסטה טרייה – רוטולו (באיטלקית rotolo) במילוי מחית בטטה ודלורית, שכבת עלי תרד,
פירורי גבינת פטה עיזים,פירורי ריקוטה ובזיליקום. השבלולים מונחים בתוך רוטב ירוק מהמם של תרד וכרשה.
במילה אחת – דליקטס.
ובקיצור, כל ביס הוא גן עדן של טעמים.
בואו להכין ולהשקיע,
אופן ההכנה כולל-
– הכנת בצק לפסטה , רידוד 3 מלבנים ליצירת רצועות פסטה
– הכנת מחית בטטה ודלורית
– הכנת רוטב התרד כרשה
לבצק הפסטה –
הכנתי כמות בצק קצת יותר גדולה, השתמשתי בערך בשליש מהבצק.
300 ג”ר קמח לפסטה – תשקיעו כדאי – אין מה להשוות לקמח רגיל !
3 ביצים
כף שמן זית
לאחד את כל החומרים לבצק אחיד . לכסות ולהניח בצד.
אפשר גם להכניס למקרר.
המצרכים-
חבילה תרד טרי בשרני כ-200 ג”ר
כרשה בינונית החלק הלבן
כף חמאה
כוס חלב
1/4 כוס שמנת מתוקה
מלח, פלפל,
קורט אגוז מוסקט
100 ג”ר גבינת פטה עיזים מפוררת
100 ג”ר ריקוטה
עלי בזיליקום טריים
פרמזן מגוררת כ- 2-3 כפות
למלית– בטטה-דלורית
1 בטטה גדולה
1/2 דלורית גדולה
3 כפות שמנת מתוקה
מלח, פלפל לפי טעם
מכניסים לתנור מחומם את הבטטה והדלורית עטופות בנייר כסף לאפייה של כחצי שעה עד לריכוך.
מקררים מעט ומרסקים למחית פירה.
משלבים את השמנת והתבלינים.
משאירים 1/4 מעלי התרד למילוי בתוך השבלולים.
הכנת הרוטב הירוק-
במחבת גדולה מניחים את החמאה והכרשה חתוכה לפרוסות.
מטגנים מעט ומוסיפים את התרד. מוסיפים חצי כוס חלב, ומבשלים כ-2-3 דקות. מוסיפים תבלינים.
טוחנים את התערובת במוט בלנדר לתערובת חלקה. משלבים את השמנת ויתרת החלב.
מפוררים את גבינת הפטה עיזים ומערבבים עם הריקוטה והבזיליקום הקצוץ.
מרדדים את בצק הפסטה ל- 3 מלבנים בגודל כ- 30/20
מכניסים לבישול במים רותחים לדקה. מוציאים ומניחים על משטח העבודה.
חותכים את הבצק ל 4 רצועות שוות.
על כל רצועה מניחים כף גדושה של מחית בטטה/דלורית , מעל עלי תרד ומפזרים תערובת גבינות ובזיליקום.
מגלגלים כל רצועה לשבלול וחותכים לחצי.
בתוך כלי חסין אש מניחים מעט מרוטב התרד הירוק.
מסדרים מעל את השבלולים, צמודים אחד לשני כך שימלאו את כל התבנית.
שופכים מעל השבלולים שבתבנית את יתרת הרוטב. מכסים בנייר כסף או במכסה ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 1/2 שעה.
מפזרים פרמזן מגורדת מעל ומגישים
פשוט מעדן מופלא 🙂
- ניתן להכין את הרוטולו עם דפי לזניה
אוהבים אוכל איטלקי ? – כאן מבחר מתכונים בניחוח איטלקי
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
חזרה לדף הראשי !
ואם אתם מכינים משהו מהבלוג – אל תשכחו לשלוח תמונה