פשטידת כרובית מוקרמת טעימה בטירוף – בלי הרבה קלוריות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

האוכל בחג השבועות הוא מאוד כבד…

ברוב המתכונים יש מלא גבינות שרובן שמנות ועתירות בקלוריות.

חוץ מזה המתכונים עם הבצקים ,בורקסים ופשטידות, פסטות וכו…

שלא לדבר על הקינוחים …

מה שמקליל קצת את החג הם הסלטים והפשטידות שמבוססות בעיקר על הירק וללא בצקים.

לכן אני כאן כדי לתת לכם רעיון לפשטידה קלילה שרק נראית כאילו היא מלאה בקלוריות ,

אבל לא,  יש בה לרוב את הירק ומעט תוספות חלביות שיוצרות תענוג בפה ומאפה לא כבד ועמוס בגבינות.

יוצאת מאוד טעימה ופשוט אוכלים ממנה עוד ועוד .

פשטידת כרובית “מוקרמת” בלי הרבה קרם ובלי שמנת.

לכל אוהבי הכרובית.

המצרכים-

כרובית גדולה

בצל גדול קצוץ

50 גר’  חמאה (אפשר לשים גם יותר תלוי בכם )

4 ביצים

כוס וחצי חלב

מעט אגוז מוסקט מגורד

3/4  כוס גבינה צהובה מגורדת – מכל סוג – מוצרלה או גאודה א כל גבינה

3 כפות פרמז’ן מגורדת

מלח

פלפל שחור

כף גדושה קמח תופח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן או כל קמח עם רבע כפית אבקת אפייה)

אופן ההכנה –

מבשלים במי מלח את הכרובית עד שהיא רכה- לא רכה מידי שיהיה אפשר לקצוץ אותה.

מסננים וקוצצים עם סכין.

מטגנים את הבצל עם החמאה עד להזהבה יפה. מעבירים לקערה עם הכרובית הקצוצה.

מערבבים בקערה נוספת ביצים חלב, תבלינים קמח ומחצית מהגבינות.

מעבירים את הבלילה לקערת הכרובית , כמעט עד הסוף משאירים כחצי כוס בקערה.

מערבבים היטב .

מעבירים לתבנית בינונית – אני ממליצה על פיירקס (לא גדול ) כי אפשר להגיש ישר לשולחן.

מסדרים את התערובת ומהדקים , שופכים את שאר הבלילה של הביצים מעל

ומפזרים את שארית הגבינות.

מכניסים לאפייה 180 מעלות כ-40 דקות או עד שהפשטידה אפויה היטב ושחומה יפה.

בתאבון !

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments