קיש / טארט גבינות עם בצק פריך משגע ממולא בהמון גבינות טובות ובציפוי שומשום וקצח.
שבועות אצלנו לפחות כמה פשטידות וקישים ממלאים את השולחן.
זהו אחד הטארטים השווים והמיוחדים שהכנתי.
פשטידת גבינות אחת חייבת להיות על שולחן החג שלכם, אז רוצו להכין אותה כי היא ממש משובחת !!!
את המאפה הכנתי, בהשראת מתכון של לימור תירוש.
פשטידת גבינות משובחת וחגיגית במיוחד לשבועות
המצרכים-
בצק התחתית –
כוס וחצי קמח
2 כפות שומשום
20 גר’ פרמזן מגורדת דק (כ- שתי כפות)
100 גר’ חמאה
כפית סוכר
חצי כפית מלח
ביצה
2 כפות מים
המלית-
2 ביצים
300 גר’ גבינת ריקוטה
200 גר’ – גביע גבינת שמנת – ניתן להכין לבד (כאן המתכון)
גביע גבינת קוטג’
150 גרם גבינת מנצ’גו מגורדת(אפשר כל צהובה אחרת כמו גאודה או קצ’קבל או לערבב)
80 גר’ גבינת גרנה פדנו או פרמזן מגורדת
5 בצלים ירוקים קצוצים
חופן עלי זעתר טריים או טימין או בזיליקום
מעט מלח ופלפל שחור
קורט אגוז מוסקט
3 כפות סולת או קמח
לקישוט – שומשום לבן, קצח
אופן ההכנה –
מכינים תבנית טארט קוטר 24-26 משומנת בחמאה.
מדליקים תנור 180 מעלות
מכינים את הבצק-
- במעבד מזון מניחים את המצרכים של הבצק ולשים לבצק אחיד וחלק.
- מרדדים על נייר אפייה לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית ומניחים בעזרת נייר האפייה את הבצק בתוך התבנית. מהדקים היטב גם בצדדים.
- מכניסים למקרר לפחות לחצי שעה.
- בינתיים מכינים את המלית –
- משאירים חצי מגבינת הריקוטה בצד.
- את השאר מערבבים עם כל שאר מצרכי המלית לתערובת אחידה.
- יוצרים עם כף כדורי ריקוטה מהגבינה הנותרת
- טובלים אותם – חלק בשומשום וחלק בקצח ומניחים מעל תערובת הגבינה שבתבנית.
- מכניסים את הטארט לאפייה של 50-60 דקות או עד שרואים שהטארט מזהיב יפה.
פשטידת גבינות משובחת וחגיגית במיוחד לשבועות
חוברת מתכונים לשבועות – לוחצים כאן לקבלת החוברת
פשטידות ומלוחים
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !